zoot

Salata cu jicama (cartof mexican)

Salata cartofi jicama

Ingredientul cheie din aceasta reteta, jicama sau cartoful mexican, te ajuta sa obtii cea mai proaspata, revigoranta si crocanta salata pe care ai gustat-o vreodata. Imi place sa privesc jicama ca pe incrucisare dintre un mar si un cartof, un aliment sanatos pe care-l poti consuma atat crud cat si gatit. Are un continut de aproximativ 90% apa, fiind un aliment cu o densitate calorica redusa dar bogat in fibre, minerale si vitamine.

Ingrediente pentru salata:

  • 1 cartof mexican jicama dat prin razatoarea mare / mandolina
  • 1 castravete dat prin razatoare mare / mandolina
  • O mana de amestec fructe uscate (goji, merisoare, stafide brune)

Ingrediente pentru dressing:

  • 1 lingura de otet de cidru
  • ½ lingura de miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • Un varf de cutit de pudra chili
  • Un varf de cutit de pudra de usturoi
  • Sare dupa gust

SALATA DE JICAMA SI CASTRAVETI

Omogenizeaza bine ingrediente pentru dressing si da de-o parte.

Curata jicama de coaja si da-l prin razatoarea mare sau printr-o mandolina. Fa acelasi lucru si cu castravetii.

Toarna dressingul peste legume si amesteca bine.

Aseaza o folie alimentara peste vas si lasa vasul la rece, in frigider, timp de zece minute.

Serveste salata cu un amestec de fructe uscate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.