zoot

Salata cu chipsuri din parmezan, rosii uscate si masline

Salata cu chipsuri din parmezan rosii uscate si masline

Chipsurile de parmezan dau cu totul o alta nota acestei salate simple, sunt apetisante si delicioase. Textura lor crocanta si gustul sarat pot completa diferite preparate culinare: supe crèma, salate si o variate de piureuri.

Ingrediente:

  • O punga de salata verde mixta
  • O mana de masline verzi
  • O mana de muguri de pin prajiti
  • Cateva rosii uscate
  • Ulei de masline si otet balsamic pentru dressing
  • Sare si piper dupa gust
  • 100g de parmezan ras pentru chipsuri

SALATA CU CHIPSURI DE PARMEZAN, ROSII USCATE SI MASLINE

Presara mugurii de pin peste patul de salata mixta, aseaza maslinele si rosiile uscate, toarna un dressing simplu de ulei de masline si otet balsamic. Decoreaza salata cu chipsurile de parmezan dupa reteta de mai jos:

Cum se fac chipsurile dein parmezan?

Incinge cuptorul la 200C si pregateste o tava de cuptor intinsa, asezand peste ea o foaie de copt. Da parmezanul pe lungime pe razatoarea mica astfel incat sa obtii fasii cat mai lungi.  Aseaza cate o lingurita de parmezan ras pe foaia de copt si turteste-l cu o lingurita, lasand o distanta de 1 cm intre ele. Introdu-le in cuptorul preincalzit si coace-le timp de 5-6 minute. Cand se rumenesc si usor si incep sa formeze bule, sunt gata. Scoate tava din cuptor si lasa-le sa se raceasca timp de 10 minute. Indeparteaza-le de pe tava de copt cu ajutorul unei spatule si foloseste-le pentru a decora salata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.