zoot

Salata ‘boeuf’. Reteta de post!

Pentru ca suntem in post, ne-am gandit sa adaptam clasica reteta de salata de boeuf acestei perioade, fara a renunta la gustul sau delicios! Bineinteles ca vom exclude vita (sau orice alt tip de carne) si vom inlocui maioneza din oua cu cea vegetala, din comert sau preparata acasa. In rest, pastram aceleasi proportii si ne bucuram de o salata vegana, cu mai putine calorii.

Salata de boef de post este o reteta simpla, cu care nu poti da gres. O poti servi in familie sau ca aperitiv musafirilor in timpul posturilor de Paste sau Craciun. Iata cat de simplu se prepara:

Ingrediente salata ‘boeuf’

  • 5-6 cartofii medii (aproximativ 1kg)
  • O cana de mazare prefiarta (la cutie)
  • 3 morcovi
  • 4 castraveti murati ( sau 2 castraveti murati si 2 gogosari murati)
  • O ceasca de maioneza vegetala (2 lingurite de mustar, ulei si zeama de lamaie)
  • Sare si piper dupa gust

Salata boeuf. Reteta de post

Salata de boeuf reteta vegetariana

Se spala bine cartofii si se pun (cu coaja) la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Se curata morcovii si se pun la fiert separat intr-un ibric. Mazarea, daca este prefiarta, nu este necesar decat sa o oparesti in apa clocotita timp de 3-5 minute. Altfel, fierbe-o in apa cu sare pana cand bobul este perfect gatit. Dupa ce ai pus legumele la fiert te poti ocupa de muraturi. Castravetii se feliaza pe lung in 4-5 felii apoi in fasii. Se toaca cubulete si se rastoarna intr-un bol adanc.

Dupa ce legumele s-au fiert (introdu o scobitoare sau o furculita pentru a verifica daca cartofii sunt fierti corect), se scurg bine de apa si se lasa la racit. Se indeparteaza coaja cartofilor, se feliaza si se taie cubulete. La fel si morcovii. Se toarna in bolul adanc. Se adauga mazarea fiarta si se amesteca toate legumele cu o ceasca de maioneza vegetala. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Exista numeroase moduri in care poti prezenta salata de ‘boeuf’ invitatilor sau familiei tale. Pentru un efect vizual placut, foloseste o inel de prajituri pentru a-i da o forma rotunda si orneaza cu frunze de patrunjel sau germeni de grau.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.