zoot

Salata a la Russe de inspiratie ruseasca

Salata a la rousse

O alternativa vegetariana si mult mai usoara la salata boeuf, dar cu un gust similar, salata a la rousse isi gaseste un loc special pe masa de sarbatori. Colorata datorita varietatii de legume din compozitia, salata este legata de maioneza delicioasa pregatita cu drag in casa. Poate fi servita alaturi de aperitive, potolind pofta de mancare a invitatilor pana servesti felul principal.

Ingrediente:

  • 1kg cartofi
  • 500g morcovi
  • 300g castraveti murati in otet
  • 1 lingurita din zeama castravetilor murati (sau otet)
  • 4-6 bucati de gogosar murat
  • 1 cutie de mazare boabe (400g)
  • 150g maioneza
  • 1 lingurita de mustar
  • Sare si piper, dupa gust

Salata a la Russe

Cartofii si morcovii se spala bine de pamant si se pun la fiert in coaja. Dupa primul clocot se adauga sare in apa. Se fierb pana se inmoaie si pot fi patrunsi cu usurinta de o furculita sau varf de cutit (totusi, ai grija sa nu fierbi cartofii prea tare, verifica-i periodic).

De indata ce au fiert, se scot din apa si se lasa la racit.

Cand s-au racit suficient incat sa poata fi manevrati, cartofii si morcovii se curata de coaja. Se feliaza dupa care se taie in fasii pe lungime si, ulterior, cubulete. La fel procedam si cu muraturile.

Se clateste bine mazarea din cutie.

Se aseaza toate legumele intr-un castron adanc, se adauga zeama de castraveti murati, mustarul si ¾ din cantitatea de maioneza. Se amesteca bine, se gusta si se potriveste de sare si piper. Se adauga si restul maionezei daca este necesar.

Se aranjeaza pe platou sau in forme speciale rotunde sau patrate. Se pot decora deasupra cu un strat subtire de maioneza, diferite forme de muraturi sau bucatele de albus fiert.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.