zoot

Rulouri de pui in foi de orez

Rulouri de pui in foi de orez

Rulourile din carne de pui in foi de orez au o umplutura versatila,  pe care o poti incropi din ingrediente pe care le ai deja in casa si careia ii poti da gustul dorit din condimente. Se pot frige in tigaie sau se pot gati la cuptor. De regula, se servesc calde, alaturi de un sos.

Ingrediente:

  • 12 foi de orez
  • 450g carne de pui tocata
  • 1 ceasca supa concentrata de pui
  • ¼ varza alba, tocata marunt
  • 150g ciuperci Shiitake
  • 2 cepe albe, medii, tocate marunt
  • 1 lingurita de usturoi zdrobit
  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • 1 lingura de ulei de susan
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 linguri de sos Hoisin
  • Sare si piper, dpa gust
  • Sos dulce de chili, pentru servire

RULOURI DE PUI IN FOI DE OREZ

Preincalzeste cuptorul la 200C.

Soteaza usturoiul si ghimbirul in uleiul de masline combinat cu uleiul de susan la foc mediu. Adauga carnea de pui macinata, spargand-o in bucatele mici, adauga o ceasca de supa concentrata de pui (sau apa) si soteaza pana este gatita complet.

Separat, soteaza ciupercile si gateste pana cand se inmoaie. Scurge si indeparteaza lichidul. Adauga inca o lingurita de ulei, varza si ceapa tocata si caleste-le pana se inmoaie. Adauga sosul Hosin si amesteca bine.

Amesteca carnea tocata si legumele intr-un bol adanc si asteapta 10 minute sa se raceasca.

Aseaza cate 2-3 linguri din compozitie in centru foii de orez si impacheteaz-o cu colturile inauntru.

Pulverizeaza ulei intr-o vas termorezistent de ulei, aseaza rulourile de pui unul langa celalalt si unge-le cu ulei de masline pe deasupra. Da la cuptor pentru 10-12 minute, intorcand tava la mijlocul acestui interval.

Rulourile de pui ar trebui sa se rumeneasca usor. Serveste-le calde, alaturi de un sos de chili dulce.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.