zoot

Rulada de curcan umpluta cu crema de branza si nuci

Ideala pentru o masa festiva, rulada de curcan cu umplutura din crema de branza si nuci imbina arome si texturi diferite. Rasfata-te cu o imbucatura frageda si suculenta, lasandu-te surprinsa de umplutura care se regaseste sub invelisul rumen.

Rulada de curcan reteta

Ingrediente:

  • 1 bucata de piept de pui (aproximativ 800g)
  • 2-3 linguri unt topit
  • Cateva boabe de piper
  • 1-2 foi de dafin
  • cimbru
  • Sare si piper dupa gust

Pentru umplutura:

  • 150g branza de capra
  • 50g branza albastra
  • 50g unt topit
  • 30 g nuci pecan prajite
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • Sare si piper dupa gust

RULADA DE CURCAN

Pieptul de curcan se spala si se usuca bine. Se despica cu ajutorul unui cutit ascutit, ca pe o carte apoi se bate cu ajutorul ciocanului pentru snitele cat sa obtii o foaie de aproximativ un centimetru.

6 se intinde pieptul decurcan pentru rulada

Pentru a nu se rupe la batere, carnea se bate intre doua folii alimentare.

5 crema de branza cu nuci umplutura pentru rulada de curcan

Odata intinsa carnea, presara peste ea condimentele (sare, piper, cimbru).

7 se umple rulada de curcan cu crema de branza

Se amesteca untul topit si racit cu branza de capra sfaramita si blue cheese-ul, formandu-se o pasta. Se omogenizeaza cu nucile prajite, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Intinde uniform umplutura din branza si nuci, lasand marginile goale.

8 se unge rulada de curcan cu ulei

Ruleaza rulada si leag-o bine cu o sfoara din bumbac pentru a te asigura ca umplutura nu da pe afara si isi mentine bine forma.

11 se scoate rulada de curcan din aragaz

Se aseaza rulada intr-o tava de cuptor, se toarna untul topit peste ea dar si apa sau supa concentrata de legume, doua foi de dafin si cateva boabe de piper.

10 rulada de curcan reteta pas cu pas

Se introduce tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade si se coace timp de aproximativ o ora, chiar si mai mult, pana se rumeneste frumos iar temperatura interna in cea mai groasa portiune a carnii de curcan atinge 76 de grade.

Aseaza rulada pe un gratar, inveleste-o in folie de aluminiu pentru a se pastra calda. Dupa ce s-a racit, indeparteaza sfoara si taie rulada de curcan in medalioane. Aseaz-o pe un platou si serveste-o cu sosul preferat si o portie de legume.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.