zoot

Rosii umplute cu carne tocata si orez

Daca noi ne mandrim cu ardeii umpluti serviti cu o lingura generoasa de smantana, grecii propun o reteta similara: rosii umplute. Cu o umplutura similara si un gust totusi diferit, este o reteta atat de simpla, incat n-ai cum sa dai gres. Serveste-le invitatiilor tai o portie de rosii umplute cu carne tocata si orez.

Ingrediente:

  • 8 rosii medii
  • 300g carne tocata
  • 4 linguri de orez
  • 1 ceapa alba tocata marunt
  • 1-2 catei de usturoi
  • 150ml supa concentrata de vita / apa calda
  • 1 legatura de patrunjel tocata fin
  • 1 foaie de dafin
  • 4-5 linguri de ulei vegetal
  • Sare si piper dupa gust

ROSII UMPLUTE CU CARNE TOCATA

Rosii umplute cu carne si orez

Pune orezul la fiert in apa cu sare.

Indeparteaza capatul rosiilor

Dupa ce ai spalat rosiile si le-ai uscat cu un servet, indeparteaza cu grija capacul acestora, extragand miezul cu ajutorul unei lingurite. Da deoparte miezul (il vom folosi ulterior), presara sare peste rosii si lasa-le la scurs.

Scobeste rosiile

Toaca marunt miezul rosiilor.

Scobeste rosiile

Toaca marunt ceapa si curata cateii de usturoi.

Rosii umplute toaca carnea

Incinge uleiul intr-o tigaie si zdrobeste usturoiul. Caleste-l impreuna cu ceapa la foc mic pentru a nu se arde (usturoiul ars da un gust amar preparatului).

Rosii umplute caleste carnea

Adauga carnea tocata si omogenizeaza bine. Gateste pana se rumeneste frumos.

Ingrediente pentru rosii umplute cu carne si orez

Adauga miezul de rosii si orezul fiert in tigaie. Potriveste cu sare si piper, amesteca si introdu foaia de dafin. Toarna supa concentrata de vita (sau apa calda) si fierbe pana cand lichidul scade si carnea este complet gatita. Se scoate foaia de dafin.

Umple rosiile

Cu acest amestec se umplu rosiile scobite si se aseaza capacelul.

Rosii umplute cu carne tocata si orez

Se aseaza o foaie de copt peste o forma de cuptor, sau se unge cu putin ulei, se introduc rosiile umplute cu carne in forma si se da cuptorul preincalzit la 170 grade. Se coc aproximativ 10 minute cat sa se inmoaie rosiile si sa se intrepatrunda aromele.

Rosiile umplute cu carne se servesc calde, garnisite cu patrunjel tocat marunt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.