zoot

Rondele de cartofi prajiti cu branza rasa

Nu este o mancare pe care sa o consumi in mod obisnuit daca esti atenta la continutul caloric al preparatelor sau urmezi o dieta saraca in carbohidrati insa, in unele zile, simti nevoia sa te incarci cu un preparat care-ti da o stare de bine, comfort food, cum ii spun americanii.

Poate are o valoare sentimentala si te face sa devii nostalgic, amintindu-ti de vremurile copilariei, poate fi simplu insa, de cele mai multe ori este bogat in calorii si carbohidrati. Faca tot facem o exceptie, sa ne orientam catre cartofii noi, cu coaja subtire care nici macar nu mai necesita a fi indepartata.

Cartofi noi prajiti cu branza rasa

Ingrediente:

  • 200g cartofi
  • O mana de branza sarata rasa
  • Ulei pentru gatit
  • Sare si piper

RONDELE DE CARTOFI PRAJITI CU BRANZA RASA

Spala bine cartofii si taie-i rondele cat mai egale ca grosime, undeva la 0.5cm. Clateste-le din nou apa pentru a indeparta amidonul si pune-le la scurs intr-o strecuratoare.

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si transfera rondelele de cartofi cu ajutorul unei palete. Se prajesc la foc mediu catre mic primele 5-8 minute dupa care se poate mari flacara. In tot acest timp se pot intoarce de 2-3 ori pentru a se gati uniform. Fiind cartofi noi, se fragezesc si se rumenesc mai repede.

Cand sunt gata, scoate-i cu ajutorul unei palete si aseaza-i pe niste servetele de bucatarie pentru a indeparta excesul de ulei. Transfera-i in farfurie, potriveste-i de sare si piper si presara o mana de branza rasa. Serveste-i calzi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.