zoot

Risotto cu pui si legume

Risotto cu pui si legume

O mancare pe care o gatesti intr-o singura tigaie, in putin peste o jumatate de ora. Reteta foloseste piept de pui gatit anterior, o modalitate eficienta de a refolosi resturile de mancare de la cina precedenta.

Ingrediente:

  • 5l supa concentrata de pui
  • 150g piept de pui, gatit
  • 300g orez risotto
  • 85g bacon, taiat fasii
  • 150ml vin uscat
  • 1 punga (500g) mix legume mexican congelat
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 50g parmezan uscat
  • 50g unt

RISOTTO CU PUI SI LEGUME

Incinge untul intr-o tigaie adanca.

Adauga baconul si gateste timp de cate minute la foc mic catre mediu.

Adauga ceapa tocata si caleste pana se inmoae si devine translucida. Adauga mixul de legume congelat si gateste pana se inmoaie legumele.

Adauga si orezul si continua sa gateste inca 2 minute pana cand incepe sa devina translucid.

Toarna vinul si asteapta sa faca bule.

Adauga un sfert din cantitatea de supa concentrata, continua sa gatesti, amestecand frecvent pana se absoarbe.

Adauga iar supa concentrata si repeta pana cand bobul de orez este gatit si cea mai mare parte de lichid absorbita. Dupa 20 de minute ar trebui sa ai o textura cremoasa, ca de terci.

Adauga bucatile de pui gatit si incalzite usor la microunde, amesteca si opreste focul. Presara parmezanul ras, amesteca si acopera cu capac.

Lasa-l acoperit pentru 5 minute ca lichidul sa se abasoarba.

Potriveste de sare si piper si serveste-l cu extra parmezan, daca doresti.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.