•  
  •  

Tartele sunt deserturi rapide si simple. Cu aluat pregatit in casa sau cumparat din comert, cu zahar sau low-carb, exista o varianta pentru fiecare iubitor de dulce.

Aluat fraged de tarta

Cum se face aluatul de tarta

Aluatul de tarta este unul dintre cele mai simple tipuri de aluat. Se poate folosi la orice tip de tarta, fie dulce, fie sarata (renunta la zaharul din compozitie).

Are la baza cateva ingrediente comune fiecarei bucatarii iar secretul consta in alegerea untului: musai gras si rece, proaspat scos din frigider.

Ingrediente:

  • 400g faina alba pentru cozonac
  • 40g zahar tos
  • 1 pachet de unt gras, rece
  • 1 ou
  • 1 lingurita de apa rece
  • 1 varf de cutit de sare

ALUAT DE TARTA FRAGED

Alaut rapid de tarta

Se cerne faina intr-un bol adanc. Se adauga sarea si zaharul tos.

Se taie untul in cubulete de grosimea unui deget si se adauga peste ingredientele uscate. Se incorporeaza untul in aluatul de tarta cu ajutorul degetelor, lucrand compozitia timp de cateva minute, pana capata o textura nisipoasa.

Se bate oul si se adauga peste aluat. Se toarna apa si se framanta aluatul. Aluatul de tarta este unul tare, neelastic.

Se inveleste aluatul de tarta in folie alimentara si se da la rece timp de 30 de minute.

Dupa o jumatate de ora se scoate din frigider si se modeleaza in forma de tarta.

 

Tarta cu mere

O tarta cu mere putin diferita de ceea ce ai consumat pana acum. Pe un aluat fraged, cu un gust bogat de unt, merele isi pastreaza textura si sunt scaldate intr-o crema delicioasa. Se poate servi atat calduta cat si rece. Ramane la fel de delicioasa si apetisanta.

Ingrediente pentru crusta:

  • 250g faina
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri de apa rece

Ingrediente pentru umplutura:

  • 6-7 mere
  • 200ml smantana dulce (pentru frisca)
  • 100g zahar
  • 30g unt
  • 2 oua
  • 1 extract de vanilie
  • 1 varf de cutit de scortisoara

TARTA CU MERE

Se amesteca faina cu sarea intr-un castron adanc si se adauga untul rece, taiat bucatele. Se incorporeaza in faina cu ajutorul degetelor pana ajunge sa aiba un aspect nisipos. Se adauga galbenusul si se incorporeaza in aluat.

Se adauga cate o lingura de apa rece pana cand aluatul incepe sa se adune.

Aluat tarta cu mere

Se formeaza o bila de aluat, se infasoara intr-o folie si se da la frigider cel putin 30 de minute.

Crusta tarta cu mere

Unge cu unt o forma de tarta.

Aluatul se intinde pe blatul de lucru presarat cu putina faina pana ajunge la dimensiunea de jumatate de centimetru, dupa care se transefera de pe facalet in forma. Se preseaza usor de jur imprejur si se ajusteaza marginile in functie de forma.

Se da din nou la rece pentru un sfert de ora.

Preincalzeste cuptorul la 180 C.

Mere taiate felii

Merele de curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se taie feliute. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Mere asezate in crusta tarta

Feliutele de mar se aseaza deasupra crustei.

Se bat ouale cu zaharul pentru umplutura pana se obtine un amestec cremos, se adauga frisca si extractul de vanilie si se bate cu telul timp de cateva minute.Compozitia se toarna peste mere iar untul se taie feliute si se adauga deasupra.

Tarta cu mere reteta

*** Pentru un aspect crocant, poti presara deasupra merele putin zahar brun.

Reteta tarta cu mere

Se introduce tarta cu mere in cuptor si se coace in jur de 40 de minute.

 

Tarta cu capsune

Reteta tarta de capsune low carb cu budinca

Ce-ai putea face cu un praf de budinca cu vanilie si 0 carbohidrati? O tarta cu fructe, bineinteles! Cand citesti in titlu low-carb te duci cu gandul involuntar la fructe cu continut scazut de carbohidrati iar capsunile (5g zahar si 5g fibre dietetice la 100g) sunt optiuni excelente, mai ales ca sunt fructe de sezon.

Bineinteles, tu poti folosi mure, zmeura sau afine.

Cu un blat din faina de migdale si praf de budica din konjac, tarta cu capsune este low carb si n-ar trebui sa contina mai mult de 8g de carbohidrati per portie, indiferent de marcile folosite.

Iata ingredientele de care ai nevoie pentru o tarta cu capsune low carb (8 portii)

Pentru blat:

  • 200g faina de migdale fina
  • 100g de unt de cocos (sau unt obisnuit)
  • 3 linguri de lapte de cocos
  • 50g de indulcitor natural

Pentru budinca:

  • Un plic de budinca cu vanilie si glucomannan (konjac)
  • 500ml laptede cocos si migdale (sau lapte obisnuit)
  • 4 linguri de indulcitor natural Greensugar, stevia sau xylitol

Pentru décor:

  • 300g capsune taiate felii

Reteta tarta de capsuni low carb

Pulverizeaza ulei vegetal peste o tava de tarta. Amesteca intr-un bol ingredientele pentru blat pana se omogenizeaza bine si preseaza aluatul in tarta, aplatizandu-l cu partea concava a unei linguri. Da la frigider timp de 20 minute. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade.

Da tarta la cuptor si coace timp de 20 de minute pana cand aluatul este ferm. Scoate si lasa sa se raceasca. In acest timp poti pregati budinca.

Se pune la fiert 500 ml de lapte. Se toarna continutul plicului de budinca intr-un bol si se amesteca cu indulcitorul natural preferat. Peste aceasta compozitie se toarna o cescuta de lapte cald si se amesteca pana se omogenizeaza bine (fara cocoloase).

Se toarna compozitia peste restul de lapte si se amesteca incontinuu pana da intr-un clocot. Se da focul la mic si se mai tine pe aragaz inca 5 minute amestecandu-se din cand in cand.

Se lasa budinca putin sa se raceasca apoi se toarna peste tarta si se orneaza cu capsuni taiate felii. Se presara putin indulcitor natural peste capsuni si se da la frigider cel putin o jumatate de ora inainte de a se servi.

Tarta de capsuni low carb se poate servi ca atare sau alaturi de frisca si inghetata.

 

Tarta cu afine

Retete usoare tarta de afine

Iata o reteta de tarta de afine facuta in casa, o reteta usoara care nu presupune abilitati de Chef si nici ingrediente speciale.

Pentru varianta low carb iti propunem un mix de faina cu doar 7g carbohidrati la 100g ca tu sa-ti permiti un rasfat dulce fara sa-ti faci griji cu privire la kilogramele in plus.

Ingrediente:

  • 400 g afine
  • 100g zahar sau indulcitor natural pentru varianta low carb
  • 200g faina sau Mix Vital (7g carbohidrati la 100g) pentru varianta low carb
  • 1 ou
  • 100g unt
  • 1 pliculet de praf de copt
  • putina sare

RETETA TARTA AFINE

Tarta de afine

Incalzeste cuptorul la 220 g C

Prepara aluatul intr-un robot din faina, praful de copt, ou si zahar. Daca il faci la mana foloseste zahar pudra si unt la temperatura camerei. Pentru savoare poti adauga jumatate de esenta de vanilie.

Lasa aluatul la rece pret de 20 de minute dupa care intinde-l si taie-l in doua. Cu prima bucata acopera o tigaie de tarta. Adauga afinele si presara zahar apoi inveleste tava cu cea de-a doua bucata. Ca aceasta sa aiba aspectul caracteristic, cresteaza partea superioara din aluat in dungi verticale si orizontale care se intersecteaza.

Da tava de tarta la cuptor pentru 50 de minute sau pana cand crusta de deasupra este aurie spre maro.

Se serveste rece cand s-a patruns mai bine si fructele si-au lasat intreaga savoare.

 

Tarta cu ciocolata (varianta vegana)

Tarta cu ciocolata vegana

Cel mai simplu aluat de tarta, din fulgi de ovaz, gatit in timp record. N-are nevoie de mai mult de 15 minute la cuptor!

In timp ce aluatul se raceste, se pregateste crema, tot cu ajutorul blenderului. Dupa ce a stat minim o ora la frigider, crema se incheaga iar tu vei obtine una dintre cele mai sanatoase si delicioase tarte pe care le-ai gustat vreodata.

Ingrediente pentru tarta:

  • 150g de fulgi de ovaz
  • 6 linguri de ulei de cocos
  • 6 curmale uscate
  • 2 linguri de pudra de cacao
  • ½ lingurita de extract de migdale

Ingrediente pentru crema

  • 100g ciocolata neagra
  • 4 linguri de pudra de cacao
  • 1 lingura de pudra de expresso instant
  • 6 curmale uscate
  • 8 linguri de ulei de cocos
  • Un praf de sare

TARTA DE CIOCOLATA VEGANA

Introdu fulgii de ovaz in blender si mixeaza pana obtii o consistenta ca de faina. Adauga uleiul de cocos, curmalele, pudra de cacao si extractul de vanilie. Omogenizeaza bine.

Unge o forma de tarta cu ulei de cocos si preseaza aluatul de tarta. Da tava la cuptorul preincalzit pentru 15 minute apoi scoate-o si las-o la racit.

Topeste ciocolata si amestec-o cu cacao si expresso. Adauga uleiul de cocos si curmalele si pulseaza, in blender, pana la omogenizare. Daca crema este prea tare, adauga o lingura de apa sau lapte vegetal.

Toarna crema peste tarta si da forma la frigider pentru cel putin o ora. Tarta de ciocolata vegana se pastreaza la frigider.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro