zoot

Retete paine raw. Invata sa faci paine raw acasa!

Nu trebuie sa fii neaparat un adept al alimentatiei crude pentru a incerca painica raw. De ce? Pai in primul rand pentru ca este sanatoasa, usor de facut acasa si delicioasa! Daca te-am convins sa-ti diversifici alimentatia, iti prezentam trei retete de paine raw in randurile de mai jos:

Cum se face paine raw

Cum se face painea raw acasa?

Painea raw este mult mai usor de obtinut acasa decat traditionala paine care necesita coacere. In schimb, ai nevoie de un deshidrator.

Paine raw din seminte

  • o ceasca de migdale macinate in blender
  • o ceasca de mix de seminte de floarea soarelui si dovleac
  • o ceasca de seminte de susan
  • 1/2 ceasca de seminte de in hidratate peste noapte
  • 1/2 ceasca fulgi de ovaz
  • sare dupa gust
  • apa

Amesteca toate ingredientele intr-un bol si adauga apa in functie de necesitati. Intinde compozitia pe o foaie cerata si preseaz-o cu o spatula. Taie compozitia in 6 bucati si introdu-o in deshidrator la 40 de grade, timp de 5-8 ore in functie de consistenta dorita.

Paine raw cu ceapa

  • doua cesti de migdale macinate in blender
  • 1/2 ceasca de seminte de in hidratate peste noapte
  • 1/2 ceasca de psyllium
  • o ceapa alba tocata
  • 3 lingurite suc de lamaie
  • sare dupa gust
  • apa

Migdalalele se macina in blender sau robotul de bucatarie pana se obtine o faina. Ulterior, se toarna intr-un bol. In blender toarna o ceasca de apa, ceapa tocata si sucul de lamaie si mixeaza. Toarna compozitia peste ‘faina’ de migdale, adauga semintele de in si psyllium si amesteca cu o spatula. Adauga apa in functie de necesitati. Pune compozitia pe o foaie cereta si preseaz-o cu paleta apoi taie-o in sase bucati. Introdu painea in deshidrator la 40 de grade, timp de 5-8 ore in functie de consistenta dorita.

Paine raw cu rosii

  • doua cesti de migdale macinate in blender
  • 1/2 ceasca seminte de in hidratate peste noapte
  • 1/2 ceasca de seminte de dovleac
  • 5 rosii uscate si hidratate timp de jumatate de ora
  • o ceapa mica tocata
  • un catel de usturoi zdrobit
  • 3 linguri de ulei de masline
  • patrunjel tocat, cimbru uscat,
  • sare si piper dupa gust

Migdalele se introduc in blender si se mixeaza pana se obtine o faina. Se transfera intr-un bol. Uleiul de masline, rosiile uscate, semintele de in, ceapa, usturoiul si ierburile se pun in blender si se amesteca cu o ceasca de apa. Amestecul se transfera in bolul cu ‘faina’ de migdale, se adauga semintele de dovleac si se amesteca cu o spatula.  In acest moment se mai adauga apa dupa cerinte pana cand se obtine consistenta dorita. Compozitia se preseaza pe o folie cerata cu ajutorul spatulei umezite sau cu un cutit cu lama lata si portioneaza in sase felii. Painea se introduce in deshidrator la 40 de grade, timp de 5-6 ore. Pentru o consistenta mai uscata, poti creste timpii pana la opt ore.

Ce-i minunat la o paine raw este ca-ti poti particulariza propria reteta in functie de preferinte. Poti combina semintele preferate, poti adauga legumele, condimentele si mirodeniile care-ti sunt pe plac, astfel incat painica sa capete de fiecare data un gust diferit, un amestec de gusturi care te vor face uiti de traditionala paine la cuptor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.