zoot

Retete oua umplute. Aperitive pentru mese festive

Ouale umplute sunt aperitive nelipsite de pe mesele festive. Satioase, cu o textura cremoasa si bogata, un gust delicios si un aspect apetisant, sunt primele vizate de catre musafiri. Imediat dupa pregatire, acopera-le cu o folie de aluminiu si tine-le la rece pana le servesti invitatilor. Ai atat de multe variante de retete oua umplute! De la cele clasice, umplute cu maioneza sau pate, la adaosuri exotice precum avocodo sau icre rosii.

Reteta oua umplute cu pasta de avocado si somon afumat

Oua umplute cu pasta de avocado si somon afumat

  • 6 oua mari, fierte
  • 100g somon afumat
  • 2 avocado, coapte
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • Cateva fire de marar
  • Sare si piper dupa gust

Curata ouale fierte de coaja si taie-le pe jumatate, pe lungime. Indeparteaza galbenusurile si adauga-le in blender. Taie fiecare avocado pe jumatate, indeparteaza samburele si goleste fructul in blender. Adauga uleiul, sare si piper si pulseaza de cateva ori pana obtii o pasta omogena. Daca nu are consistenta dorita, mai adauga putin ulei.

Taie somonul afumat pe lung, in fasii late de doua degete, infasoara-le si insereaza o scobitoare in mijlocul acestora pentru a le fixa.

Aadauga cate o lingura de pasta de avocado in spatiul gol din fiecare albul, aseaza ruloul de somon deasupra si garniseste cu o frunzulita de marar.

Oua umplute cu ton

Oua umplute cu ton

  • 6 oua mari, fierte
  • 1 cutie de ton in ulei de masline, maruntit
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1-2 linguri de maioneza
  • O mana de capere sau masline verzi, fara samburi, feliate
  • 1 fir de ceapa verde
  • Sare si pipe, dupa gust

Ouale fierte se lasa la racit, se curata de coaja, se taie in doua si se indeparteaza galbenusul. Galbenusurile se amesteca bine cu maioneza (daca o lingura nu este suficient, mai poti adauga) pana obtii o compozitie omogena, fara cocoloase. Incorporeaza tonul maruntit si scurs de ulei, adauga zeama de lamaie, gusta si potriveste de sare si piper.

Adauga cate o lingura de compozitie in fiecare spatiu gol al albusului apoi garniste cu capere, masline verzi, fara samburi, taiate felii, ceapa tocata etc.

Reteta oua umplute cu maioneza bacon si avocado

Oua umplute cu maioneza, bacon si avocado

  • 6 oua mari, fierte
  • 3 linguri rase de maioneza
  • 3 felii de bacon
  • ½ avocado
  • Cateva fire de patrunjel
  • Sare si piper, dupa gust

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie aderenta si se prajesc feliile de bacon pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos si devin crocante. Se scot pe un servet pentru a indeparta excesul de ulei.

Ouale fierte reci se curata de coaja si se taie in doua, pe lungime. Se indeparteaza galbenusul de ou si se adauga in blender. Se taie avocado-ul pe jumatate, se scoate samburele, se scoate pulpa din coaja cu o lingurita si se toarna in blender. Aadauga si maioneza si pulseaza de cateva ori pana la omogenizare. Potriveste cu sare si piper.

Compozitia se introduce intr-un pos pentru ornat si se umple fiecare spatiu al albusului. Se garniste cu bacon faramitat si cate o frunzulita de patrunjel.

Oua umplute cu pate

Oua umplute cu pate de ficat

  • 6 oua mari, fierte
  • 1 cutie de pate de ficat (200g)
  • 1 lingura de smantana grasa
  • 1 lingurita rasa de mustar
  • Sare si piepr dupa gust

Se taie ouale fierte pe jumatate si se scot galbenusurile. Se adauga intr-un blender, alaturi de pate, smantana si mustar. Se condimenteaza si se pulseaza de cateva ori pana se obtine o pasta omogena. Cu aceasta pasta se umple ouale cu ajutorul unui pos. Ouale umplute cu pate de ficat se pot servi pe tartine prajite, unse cu unt sau pesto.

Oua umplute cu maioneza si icre rosii

Oua umplute cu maioneza si icre rosii

  • 6 oua mari, fierte
  • 1 galbenus crud crud
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de icre rosii
  • Cateva fire de marar
  • Sare si piper dupa gust

Indeparteaza galbenusul oualelor fierte si lasa-le sa se raceasca. Zdrobeste un galbenus fiert intr-un castron ingust si inalt, adauga galbenusul crud si o lingura de ulei de masline. Freaca bine ingredientele pana se omogenizeaza. Freaca compozitia, mai adauga o lingura de ulei, freaca, adauga ulei, pana obtii consistenta dorita de maioneza.

Fiecare albus se umple cu o lingurita de maioneza si se garniseste cu jumatate de lingura de icre rosii si cate un fir de marar.

Reteta oua umplute cu maioneza si ciuperci

Oua umplute cu maioneza si ciuperci

  • 6 oua mari, fierte
  • 3 ciuperci champignon
  • 1 felie de sunca presata
  • 2-3 linguri de ulei
  • Sare si piper, dupa gust

Spala bine ciupercile, curata coaja palariilor si pune-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, scurge-le si lasa-le sa se scurga bine de apa intr-o strecuratoare.

Dupa ce ai fiert bine ouale si le-ai lasat la racit in apa rece, indeparteaza coaja, taie-le pe jumatate si indeparteaza galbenusul. Faramiteaza galbenusul, adauga o lingura de ulei de freaca. Continua sa adaugi treptat restul de ulei si sa freci pana obtii o compozitie omogena, fara cocoloase.

Toaca marunt ciupercile si sunca presata. Adauga-le peste compozitia de galbenusuri si potriveste de sare si piper. Umple fiecare jumatate de albus cu aceasta compozitie. Poti garnisi aceste oua umplute cu parmezan ras.

Reteta oua umplute cu crema de branza

Oua umplute cu crema de branza si germeni de sfecla

  • 6 oua mari, fierte
  • 1 cutie de branza Philadelphia
  • ½ pachet de unt, la temperatura camerei
  • 1 cutie de germeni de sfecla
  • Sare si piper dupa gust

Ouale fierte si curatate de coaja se taie pe jumatate, pe lungime, fara a se indeparta galbenusul. Untul si branza se amesteca cu mixerul pana la omogenizare, se potriveste cu sare si piper. Crema de branza se foloseste pentru a garnisi ouale. Pentru un aspect desavarsit, foloseste un pos. Deasupra fiecarui ou umplut adauga cativa germini de sfecla rosie.

Oua umplute cu crema de branza icre si creveti

Oua umplute cu crema de branza, icre rosii si creveti

  • 6 oua mari, fierte, taiate pe jumatate
  • 3 linguri crema de branza
  • 3 linguri de icre rosii
  • Optional: 12 creveti decorticati, congelati
  • 1 lingura de ulei sau o bucata de unt
  • Sare si piper dupa gust

Pune crevetii in apa rece si lasa-i timp de 10 minute pentru a se dezgheta. Schimba-le apa si mai lasa-i 10 minute. Verifica daca intestinul gros este indepartat. Sterge-i cu un servetel de bucatarie. Prajeste-i intr-o tigaie unsa cu o bucata de unt (sau ulei) pana capata o culoare roz-opac, doua-trei minute, intorcandu-i si pe partea cealalta. Scoate-i cu o paleta si lasa-i sa se raceasca.

Amesteca crema de branza cu galbenusurile cu ajutorul unui blender vertical. Umple albusurile cu aceasta compozitie, garniseste cu cateva icre rosii si aseaza deasupra cate un crevete.

Oua umplute cu maioneza si galbenusuri

Oua umplute cu iaurt si maioneza

  • 6 oua mari, fierte
  • 3 linguri de iaurt grecesc
  • 3 linguri de maioneza
  • Cateva masline feliate, fara samburi
  • Sare, piper negru si chili pudra, dupa gust

Galbenusurile reci se amesteca cu iaurtul si maioneza cu ajutorul unui blender vertical. Se potriveste compozitia cu sare si piper. Se toarna intr-un pos si se orneaza ouale. Presara chili pudra si aseaza cateva feliute de masline negre, fara samburi.

Oua umplute cu piept de pui fiert si maioneza

Oua umplute cu piept de pui fiert si maioneza

  • 6 oua mari, fierte, taiate pe jumatate
  • 60g piept de pui fiert, tocata marunt (sau sunca presata)
  • 1 castravecior murat, tocat cubulete mici
  • 1-2 linguri de maioneza (sau ulei de masline)
  • 1 lingura de marar tocat

Galbenusurile oualelor fierte se omogenizeaza cu maioneza (sau uleiul de masline) pana se obtine o consistenta omogena. Se poate folosi un blender manual. In aceasta compozitie se adauga carnea tocata marunt si castraveciorul tocat, se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca bine. Umple fiecare albus de ou cu cate o lingurita plina din amestec si presara pe deasupra marar tocat.

Oua umplute cu avocado si baby spanac

Oua umplute cu avocado si baby spanac

  • 6 oua mari, fierte
  • 1 avocado
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • O mana de baby spanac
  • Sare si piper, dupa gust

Taie pe jumatate, pe lungile ouale fierte si indeparteaza galbenusurile. Adauga-le in blender. Taie pe jumatate si avocado-ul, indeparteaza samburele si goleste fructul in blender. Adauga baby spanacul, uleiul de masline, sare si piper si pulseaza de cateva ori pana obtii o consistenta omogena. Gusta compozitia, mai adauga sare si piper daca este nevoie, ulei daca compozitia este prea fada si pulseaza pentru ultima data.

Umple ouale cu aceasta compozitie, fie direct cu lingura sau cu un pos si garniseste cu frunzulite de baby spanac.

1 Comment
  1. Indiferent cu ce se umplu ele sunt un aperitiv de luat in seama la orice masa festiva si nu numai!!Felicitari pentru variatie!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.