Retete negresa: de la negresa clasica la cea low-carb

  •  
  •  

Negresa este desert simplu si rapid pe care-l poti reinterpreta in functie de stilul tau de viata. Iata cateva retete negresa pe care vei vrea sa le incerci.

Negresa rapida la cuptorul cu microunde

Negresa la cana

Cand ai pofta de ceva dulce si nu ai nimic la indemana, incearca negresa la cana, un desert pregatit in cuptorul cu microunde, gata in cateva minute. Mai simplu de atat, nici ca se poate!

Ingrediente:

  • 4 linguri de faina alba
  • 2 linguri de unt topit (sau 2 linguri de ulei vegetal)
  • 2 linguri de lapte de vaca sau lapte vegetal (sau 2 linguri de apa)
  • 2 linguri de zahar alb (sau mai putin, in functie de cat de dulce o preferi)
  • 2 linguri de pudra de cacao neindulcita
  • ¼ lingurita de extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Optional: chipsuri de ciocolata

Retete: Negresa la cana

Alege o cana termorezistenta pe care o poti folosi in cuptorul cu microunde.

Adauga laptele si untul topit (sau uleiul vegetal), un praf de sare si extractul de vanilie. Amesteca bine.

Adauga cacao, amesteca bine.

Adauga zaharul, amesteca bine.

Adauga faina, amesteca bine.

Da la cuptorul cu microunde pentru 60 de secunde.

*** Daca ti se pare ca centrul este prea moale mai da-o la cuptor pentru 15 secunde. Atentie insa sa nu o gatesti prea mult.

Indeparteaza cu o manusa.

Asteapta sa se raceasca si apoi serveste-o cu o lingurita direct din cana.

Negresa la cana se poate servi cu inghetata sau cu frisca.

 

Negresa simpla din trei ingrediente

Reteta de negresa simpla

O reteta de negresa atat de simpla incat n-ai cum da gres. Amesteci doar trei ingrediente si o dai la cuptor. Este tot ceea ce trebuie sa faci sa te bucuri de un adevarat rasfat la tine acasa.

Ori de cate ori ai pofta de ceva dulce incearca aceasta reteta simpla!

Ingrediente:

  • 300 g nutella
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • un varf de cutit de praf de copt (optional)

Retete: negresa simpla

Incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Adauga toate ingredientele intr-un bol si amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza. Pregateste o tava de prajituri, unge-o cu ulei si tapeteaz-o cu faina sau adauga pe fundul acesteia o hartie de copt, toarna amestecul si da tava la cuptor timp de 30 de minute. O poti coace si in forme de briose.

Asta este tot ceea ce trebuie sa faci. Doar ti-am spus ca este vorba de cea mai simpla reteta de negresa. Asteptam sa ne spui cum ti-a iesit!

Daca doresti, poti prepara un topping de ciocolata pentru a-l servi deasupra: In bain marie amesteca trei linguri de nutella cu o lingura de smantana lichida si 20g de unt pana obtii un sos de ciocolata.

Se poate servi cu frisca si inghetata!

*** Poti inocui Nutella cu Finetti.

 

Negresa luxoasa cu mascarpone

Negrese cu ciocolata si mascarpone

O negresa cu interior moale, cremoasa si bogata care parca striga ‘Sunt delicioasa!’. Alege ingrediente de cea mai buna calitate si vei obtine, cu minim de efort, o adevarata delicatesa.

Se pastreaza foarte bine, ba chiar aromele par intensificate cand se consuma a doua zi.

O poti servi simpla, cu un topping de ciocolata, sirop de aratar sau fructe de padure.

Ingrediente:

  • 1 pachet de unt 82% grasime (200g), la temperatura camerei
  • 120g branza mascarpone, la temperatura camerei
  • 60g faina alba
  • 1 tableta de ciocolata fina (85g), rupta bucatele
  • 200g zahar alb
  • 100g pudra de cacao, raw
  • 3 oua mari, la temperatura camerei
  • 2 lingurite de extract de vanilie
  • Un varf de cutit de sare

RETETA NEGRESA CU CIOCOLATA SI MASCARPONE

Preincalzeste cuptorul la 170 C.

Intr-un bol termorezistent topeste untul ci ciocolata la cuptorul cu microunde. Amesteca cele doua ingrediente cu zaharul si pudra de cacao.

Freaca branza mascarpone, cu cele trei oua si extractul de vanilie pana la omogenizare. Toarn-o peste compozitie.

Incorporeaza faina si sarea in aluat.

Unge cu unt sau ulei vegetal o tava patrata, cu latura de 20 cm si toarna compozitia.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace pentru 45-50 de minute sau pana cand scobitoarea introdusa in centrul prajiturii iese curata.

Lasa negresa sa se raceasca in tava apoi taie-o in bucatele.

 

Negresa low-carb fara faina

Reteta negrese

Negresele fara faina (si fara gluten) sunt la fel de delicioase dar mult mai prietenoase cu silueta. Perfecte pentru un stil de viata low-carb, ti se topesc in gura.

Ingrediente:

  • 170g fulgi de ciocolata amarui
  • 130g zahar de cocos
  • 90ml ulei de cocos
  • 2 oua mari, la temperatura camerei
  • 20g de pudra de cacao
  • 3 linguri de faina de arorut
  • 2 lingurite de extract de vanilie
  • 1 varf de cutit de sare

RETETA NEGRESE FARA FAINA

Preincalzeste cuptorul la 170C.

Aseaza o folie de aluminiu pe fundul unei tavi de cuptor cu latura de 20cm. Unge folia cu ulei sau unt.

Topeste uleiul de cocos si fulgii de ciocolata intr-o tigaie adanca, la foc mic. Amesteca perodic pana se omogenizeaza complet, apoi lasa-l sa se raceasca.

Bate cu mixerul ouale, zaharul si extractul de vanilie pentru 2 minute, pana se omogenizeaza si se deschid la culoare (un galben pal ar trebui asa aiba compozitia). Adauga ciocolata topita si racita si omogenizeaza. Reduce viteaza la treapta intai si incorporeaza treptat pudra de cacao si faina de arorut. Adauga sarea si incorporeaza. Ar trebui sa obtii un aluat gros si alunecos.

Transfera-l in tava pregatita anterioare si niveleaza cu ajutorul unei spatule unse cu unt sau ulei. Da tava la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora sau pana cand centrul s-a agregat.

Scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca timp de un sfert de ora inainte de a o transfera pe un gratar pentru a se raci complet.

Dupa ce s-a racit complet, se poate taia si servi.

 

Negresa Paleo fara faina

Negrese paleo fara faina

Indiferent de stilul tau de viata, intotdeauna vei gasi o reteta de negrese potrivita nevoilor tale. Fara faina si fara zahar, aceste negrese sunt moi si au o textura bogata.

Ingredientul secret? Untul de migdale. Ti se topesc in gura in momentul in care le degusti. Le poti servi cu o cupa de inghetata.

Gata in mai putin de jumatate de ora, satsfac oricand pofta de dulce.

Ingrediente (6-8 portii):

  • 1 cana de unt de migdale
  • 1/3 cana de sirop de artar
  • 1 ou
  • 2 linguri de ghee
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • 1/3 cana de pudra de cacao
  • ½ lingura de praf de copt

RETETA NEGRESE PALEO FARA FAINA

Preincalzeste cuptorul la 170 C.

Amesteca untul de migdale, siropul de artar, ou, untul si extractul de vanilie intr-un bol adanc. Adauga si incorporeaza treptat pudra de cacao si praful de copt.

Toarna compozitia de negrese intr-o tava de cuptor de 22×22 peste care ai aseaza o foaie de copt. Tine prajitura la cuptor timp de 20-30 de minute pana se gateste frumos crusta insa ramane usor moale in mijloc.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro