•  
  •  

Nu numai ca sunt sanatoase, sunt si practice. Un desert rapid pe care-l poti servi fara nicio remuscare!

Batoane proteice din nuca de cocos

Raw vegan batoane proteice din nuca de cocos

Dulciurile fara coacere sunt intotdeauna bine-venite iar atunci cand sunt satioase si foarte prietenoase cu silueta, le putem consuma fara nicio remuscare. Batoanele proteice din nuca de cocos sunt vegane, nu contin gluten sau lactate, fiind potrivite oricarui stil de viata.

Ingrediente:

  • 80g nuca de cocos maruntita
  • ¼ cana sirop de agave
  • 2 lignuri de ulei de cocos
  • ½ lingura de extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • Optional: fulgi ciocolata neagra

BATOANE PROTEICE DIN NUCA DE COCOS

Amesteca toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau blender. Le poti amesteca si de mana in lipsa acestora.

Toarna si preseaza bine amestecul intr-o forma mica si da la frigider pentru cel putin o ora (sau la congelator pentru 15 minute) inainte de a le portiona.

Batoanele proteice din nuca de cocos se pot pastra la rece pentru mai multe zile.

Cu siguranta nu vor rezista atat.

 

Budinca de ciocolata cu avocado

Reteta budinca raw vegana cu avocado si banana

Cauti o reteta de budinca raw? Am gasit consistenta perfecta si gustul delicios de care iti va fi greu sa te saturi.

Banana reuseste sa mascheze perfect aroma avocado-ului care nu poate lipsi din reteta, fiind cel care da textura cremoasa si valoare nutritionala desertului finit.

Poti folosi orice tip de lapte vegetal, indulcind budinca dupa gust cu un indulcitor natural.

Daca urmezi o dieta low carb, foloseste un indulcitor pe baza de stevie iar daca iti permiti cateva grame de carbohidrati in plus, alege siropul de agave sau siropul de artar. Cel din urma da budincii o usoara aroma de caramel.

Ingrediente:

  • 1 avocado copt, fara sambure, taiat bucatele
  • 1 banana coapta, curata de coaja, taiata bucatele
  • 1 pahar de lapte de migdale si cocos
  • 4 linguri de pudra de cacao raw
  • 4 linguri de nuca de cocos rasa
  • 2 linguri de sirop de agave
  • 1 lingura de seminte de chia
  • 1 lingurita de zeama de lamaie

Budinca de ciocolata raw cu avocado

Imagineaza-ti o budinca simpla pentru care n-ai nevoie nici macar de foc. Este 100% vegana, nu contine lactoza sau gluten, este usor de digerit, cu o consistenta cremoasa, untoasa si un gust dulce, aromat si delicios.

Nu contine zahar adaugat, putand fi un desert potrivit chiar si intr-o dieta low carb.

Pregateste ingredientele de mai sus si adauga-le pe toate in blender. Aseaza capacul si pulseaza de cateva ori pana obtii o pasta omogena.

Transfera budinca raw in recipiente, aseaza cate o folie de plastic deasupra fiecarui recipient si da la congelator 30-60 de minute pentru a se intari.

Este suficient sa o incerci o data pentru a te indragosti de simplitatea, consistenta si gustul acesteia. Budinca raw de ciocolata si avocado se poate servi alaturi de fructe de padure proaspete sau frisca.

 

Tort raw-vegan cu zmeura

Tort raw vegan cu zmeura

Nu este un desert hipocaloric dar este un desert delicios, satios si rapid. Reteta de tort raw-vegan cu zmeura are doua componente: blatul usor crunchy si crema de zmeura cu o textura super cremoasa care ti se topeste in gura.

Niciuna din cele doua componente nu necesita vreo sursa de caldura.

In fond, cine ar fi dispus sa coaca un blat la temperaturile ridicate de afara? Ingredientul vedeta este zmeura, un fruct de sezon dar poti folosi si zmeura congelata daca alegi sa faci acest tort raw vegan cu zmeura in extra sezon.

Ingrediente blat tort vegan:

  • 350g migdale crude inmuiate peste noapte
  • 7 curmale fara samburi hidratate in apa timp de 30 de minute
  • 3-4 linguri de sirop de artar
  • Un varf de cutit de sare
  • 3 linguri de ulei de cocos la temperatura camerei
  • 2 linguri de fulgi de cocos pentru a tapeta forma de tort
  • Forma de tort cu baza detasabila

Ingrediente crema de zmeura:

  • 350g caju crude inmuiate peste noapte
  • 600g zmeura proaspata sau congelata
  • 3 linguri de ulei de cocos la temperatura camerei
  • 7 curmale fara samburi hidratate in apa timp de 30 de minute
  • Lapte vegan dupa nevoie (daca folosesti zmeura congelata ai nevoie de foarte putin sau deloc)

Tort raw-vegan cu zmeura

Proceseaza in blender toate ingredientele pentru blat, mai putin fulgii de cocos pe care ii vei pastra pentru a tapeta forma de tot. Pulseaza timp de cateva secunde, amesteca cu spatula, pulseaza din nou pana cand ingredientele se omogenizeaza bine.

Pulverizeaza ulei vegetal peste tava de tort sau unge-o cu o periuta din silicon. Presara fulgii de cocos atat pe fundul tavii cat si pe marginea detasabila. Preseaza compozitia de blat pe fundul tavii cu ajutorul unei linguri. Da tava la congelator.

Proceseaza in blender toate ingredientele pentru crema cu cat mai putin lapte vegan. Pe masura ce pulsezi si observi consistenta cremei mai poti adauga lapte. Daca vrei sa obtii o textura cremoasa foloseste cat mai putin lapte.

Scoate forma de tort de la frigider si toarna crema. Niveleaza si orneaza tortul vegan cu zmeura dupa plac. Poti folosi fulgi de migdale, fulgi de ciocolate sau zmeura. Se da la frigider timp de 2-4 ore inainte de a fi servit.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro