•  
  •  

Ti-e pofta de ceva dulce cand esti la dieta? Consuma-le fara nicio remuscare, au un continut scazut de carbohidrati si nu contin faina! Dulciurile low-carb, nu-ti afecteaza silueta cand sunt consumate moderat.

Iti propunem cateva retete de dulciuri low-carb. Sunt prietenoase cu silueta, se pregatesc rapid si sunt atat de simple incat oricine le poate face.

Chipsuri din mere

Chipsuri mere cum se fac

O reteta simpla pentru iubitorii de keto, low-carb si paleo: chipsurile din mere la cuptor!

  • mere
  • scortisoara

Retete dulciuri low-carb: chipsuri mere

Nu trebuie decat sa-ti alegi sortimentul dorit de mere si sa le tai in felii cat mai subtiri (un aparat de feliere se va dovedi a fi deosebit de util si te va scuti de mult timp).

Cuptorul se preincalzaste la 200 grade Celsius iar feliile de mere se aseaza pe o tava de cuptor, peste o foaie de copt.

Pe deasupra se presara scortisoara si indulcitor natural (poti folosi cu succes Green Sugar). Se introduc la cuptor timp de o ora, dupa care se intorc pe partea cealalta pentru a se usca uniform si se mai tin inca o ora.

Serveste aceste dulciuri low-carb cu invitatii.

 

Cookies din avocado

Cookies cu avocado

Te poti bucura de aceasta mica placere fara niciun fel de resentiment. Avand doar cateva ingrediente la baza si cu timp minim de coacere, este un desert low-carb excelent in momentele in care ti se face pofta de ceva dulce:

  • 200g avocado cojit
  • o banana curatata de coaja
  • 100g de cacao pudra, raw
  • 1 ou
  • 1 lingura de indulcitor natural
  • jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu

Retete dulciuri low-carb: cookies avocado

Se amesteca toate ingredientele folosind un blender manual pana obtii o pasta groasa. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se aseaza o foaie de copt pe o tava, se ia cate o lingurita din amestec si se aseaza pe tava.

Tava se da la cuptor timp de 8-10 minute.

 

Clatite din banane

Clatite cu banane

Alternativa low-carb la clasicele clatite cu faina:

  • 2 oua
  • 1 banana proaspata
  • o lingurita de pulbere proteica
  • 100g branza de vaci proaspata degresata
  • 1-3 linguri lapte de vaca / soia
  • 2 linguri de zahar granulat din stevie
  • un varf de cutit de praf de copt
  • un praf de sare
  • extract de vanilie dupa gust

Retete dulciuri low-carb: clatite din banane

Se obtine o pasta omogena din toate ingredientele de mai sus cu ajutorul unui blender manual. Daca nu obtii consistenta dorita il poti ingrosa cu pudra proteica sau il poti subtia cu lapte.

Se incinge o tigaie unsa cu putin ulei si se toarna jumatate de polonic in centrul acesteia.

Se intoarce cu spatula si se coace pe ambele parti.

Se poate servi cu sirop de artar sau sos de ciocolata neagra.

 

Fursecuri din migdale

Fursecuri migdale

Un alt desert low-carb, cu o dificultate redusa pe care-l vei aprecia ori de cate ori esti la cura:

  • 100g faina de migdale
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de cocos
  • indulcitor natural dupa gust
  • extract de vanilie
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu

Retete dulciuri low-carb: Fursecuri din migdale

Cu ajutorul unei lingurite, se aseaza fursecurile pe o tava de cuptor prevazuta cu foaie de copt. Optional, se pot adauga migdale intregi sau fulgi de ciocolata.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.

Se coc la foc mediu timp de 10-15 minute pana se rumenesc putin.

 

Trufe proteice cu fructe de padure

Trufe cu fructe de padure

Fara zahar adaugat, sunt o sursa veritabila de proteine dar si in masura sa-ti potoleasca pofta de dulce. N-au nevoie de nicio sursa de caldura si sunt gata in mai putin de cinci minute.

Dupa ce aluatul este modelat in bilute si dat prin ciocolata si cacao, trufele proteice se dau la rece pentru a se intari.

  • 100g fructe de padure proaspete sau congelate
  • 1 ceasca de nuca de cocos rasa
  • ¼ ceasca faina de migdale
  • 30g pudra proteica din zer
  • ½ ceasca de ulei de cocos
  • 4 bucati de ciocolata neagra rasa
  • Optional: 1 lingura sirop de agave
  • Pudra de cacao raw

Retete dulciuri low-carb: trufe

Trufe proteice cu fructe de padure

Zdrobeste fructele de padure ca pentru piure. Amesteca-le cu nuca de cocos, faina de migdale si pudra proteica de zer. Topeste uleiul de cocos in cuptorul cu microunde si adauga-l peste amestec. Omogenizeaza bine amestecul.

Topeste ciocolata in cuptorul cu microunde.

Desprinde cate o lingura de aluat. Formeaza bilute in mana apoi da-le prin cioclata topita, pudra de cacao raw si aseaza-le pe un platou. Da trufele la rece in congelator, cel putin 10-15 minute inainte de servire.

Trufele neconsumate se acopera cu o folie alimentara si se pastreaza in frigider.

 

Bilute din banane in nuca de cocos

Bilute cu banane si cocos

Gustoase si sanatoase, aceste bilute din banane, invelite in nuca de cocos iti vor satisface oricand pofta de dulce.

Fara gluten, fara zahar adaugat, aceste mici delicii sunt prietenoase cu silueta ta si vin cu un aport seminificativ de proteine. Nu trebuie sa aprinzi aragazul ci doar sa pulsezi ingredientele de cateva ori in blender.

Totul este atat de simplu incat trebuie sa le incerci!

  • O banana coapta, feliata
  • 125g faina de migdale (daca nu ai faina de migdale, macina migdale crude)
  • 4 linguri de ulei de cocos
  • 6-8 curmale fara samburi, hidratate in apa calda timp de 20 de minute (se poate inlocui cu sirop de artar, de agave sau miere, dupa gust)
  • 50g nuca de cocos deshidratata plus 50g pentru invelis
  • Un sfert de lingurita de extract de vanilie
  • Optional: o lingura de maca
  • Un praf de sare

Retete dulciuri low-carb: bilute din banane

Taie banana felii si pune-o in blender. Adauga uleiul de cocos, extractul de vanilie si curmalele si mixeaza pana obtii o consistenta de caramel.

Amesteca separat, intr-un bol, ingredientele solide: faina de migdale, nuca de cocos si pudra de maca. Toarna caramelul peste ele si omogenizeaza aluatul.

Ia cate o lingurita din aluat si roteste-l intre palme pentru a forma o biluta. Biluta se da prin restul de nuca de cocos si se aseaza pe platou.

Se dau la frigider cateva ore inainte de a fi consumate (Daca ti-e atat de pofta incat nu te poti abtine, da-le 20 minute la congelator). Iti spun, sunt atat de delicioase incat tava se va goli imediat.

In plus, le poti pregati dinainte daca astepti musafiri. Cu cat stau mai mult la frigider, cu atat sunt mai bune.

Bucura-te de un desert low-carb simplu, rapid, sanatos, fara gluten, fara zahar si fara coacere.

 

Mousse de ciocolata

Cum se face mousse ul de ciocolata

Mousse-ul de ciocolata este delicios, aerat si cremos, un desert usor pe care-l poti consuma intr-o seara de vara fara a-ti face griji cu privire la silueta.

Fara coacere, mousse-ul necesita decat cateva ingrediente asa ca asigura-te ca sunt de cea mai buna calitate: ciocolata bogata, oua bio proaspete, frisca lichida( smantana dulce) rece, direct din frigider si zahar sau indulcitor natural (in varianta low carb).

  • 150g ciocolata amaruie
  • 240 ml frisca lichida (smantana dulce)
  • 3 albusuri de ou (fara urme de galbenus)
  • 50 g zahar (sau indulcitor natural)

Retete dulciuri low-carb: mousse de ciocolata

Se umple o cratita cu 5cm apa si se da in clocot. Deasupra ei se aseaza un vas termorezistent sau o alta cratita mai mica si se da focul la mediu. In al doilea vas se pune ciocolata rupta cubulete si 60 ml de frisca. Se amesteca ocazional pana cand se topeste ciocolata si se amesteca cu frisca.

Se ia vasul depe foc si se lasa la racit.

Se bat albusurile spuma cu ajutorul mixerului pana cand nu se mai desprind de vas. Zaharul se adauga treptat.

Se spala telurile mixerului si se spala. Separat, se bate restul de frisca lichida (smantana dulce) pana cand nu se mai desprinde de vas.

Folosind o spatula din silicon se incorporeaza trept frisca batuta in ciocolata topita, folosindu-se miscari aerate, de jos in sus. Se incorporeaza si albusurile de ou batute spuma pana se incorporeaza complet.

Amestecul de mousse de ciocolata de aseaza in vase ramekin sau cani / pahare si se da la frigider pentru minim patru ore. Acest desert low-carb serveste cu frisca, ciocolata rasa si fructe de padure.

 

Panna Cotta

Cum se face panna cotta

Panna Cotta nu este altceva decat o budinca rece obtinuta din smantana ingrosata cu gelatina. Isi are originea in Italia, unde se traduce mot-a-mot smantana gatita.

Face parte din categoria deserturilor ‘a cucchiaino’, un desert care se serveste cu lingurita, atat de rafinat si de elegant. O reteta atat de usoare si, in acelasi timp, deosebit de gustoasa, cu o textura remarcabil de cremoasa care ti se topeste in gura.

Un desert din doar cateva ingrediente (lapte, smantana, gelatina si arome) care se gasesc in orice gospodarie, pregatit fara cuptor.

  • 400ml smantana dulce
  • 200ml lapte dulce
  • 80 g zahar tos
  • Un plic de zahar vanilat
  • O esenta de vanilie
  • Un varf de cutit de sare
  • Un pachet de gelatina granule (o lingura)

Retete dulciuri low-carb: Panna Cotta

Pentru aceasta reteta se foloseste gelatina simpla, nearomata care se gaseste pe rafturile oricarui supermarket. Gelatina se hidrateaza in 50 ml de apa, amestecandu-se pana se dizolva si se lasa deoparte.

Intr-o cratita inalta se toarna laptele si smantana dulce, esenta de vanilie si zaharul si se fierb la foc mic, amestecandu-se.

Se lasa pe foc pana ajunge in punctul de fierbere fara a da insa in foc.

Se lasa sa se racoreasca dupa care se incorporeaza gelatina hidratata, amestecandu-se cu telul pana cand toata gelatina va fi dizolvata.

Se pregatesc formele de silicon, vasele ramekin sau cupe, ungandu-se cu putin ulei de cocos. Se toarna smantana in vase si se da frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

Poti servi panna cotta din vasul in care ai pus-o la intarit sau o poti rasturna intr-o farfurie, turnand dulceata, fructe sau sos de ciocolata pe deasupra.

 

Negresa low-carb

Negresa cu fasole neagra

O negresa ‘sanatoasa’? Mai serveste o portie, fara remuscari! Aceasta reteta inlocuieste faina alba cu boabele de fasole neagra, pastrand o textura si un gust similar cu cel al retetei originale. Serveste-le si invitatilor tai dar nu le spune nimic despre ingredientul cheie.

Am putea paria ca nimeni nu-si va da seama ca, defapt, consuma o prajitura cu… fasole.

Gustul este perfect mascat de indulcitor, ciocolata amaruie si aroma uleiului de cocos. Vine un aport superior de fibre, proteine si fier!

  • o cutie de 400g de fasole neagra
  • 40g fulgi de ovaz
  • 120g fulgi de ciocolata amaruie (min. 70% cacao)
  • 40ml ulei de cocos (sau alt ulei vegetal)
  • 80 ml sirop de agave (sau alt indulcitor natural dupa gust)
  • 2 linguri de cacao pudra
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • un varf de cutit de sare

Retete dulciuri low-carb: Negresa

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Amesteca toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau blender, mai putin fulgii de ciocolata.

Toarna fulgii de ciocolata si amesteca cu o spatula.

Pulverizeaza ulei vegetal intr-o tava de cuptor si toarna amestecul.

Introdu tava in cuptor si coace timp de 15-18 minute.

Scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca inainte de a o taia.

Poti servi acest desert low-carb cu frisca.

 

Prajitura cu prune low-carb

Reteta de prajitura low carb cu prune

Prajitura cu prune low-carb, fara zahar si fara gluten!

Cu un gust bogat si dens, o textura faramicioasa, o aroma deosebita data de faina de migdale si un gust usor dulveag dat de prune, se transforma intr-un adevarat rasfat culinar chiar si pentru cei / cele care sunt la dieta.

  • 200g faina de migdale
  • 60g faina de cocos
  • 120g unt la temperatura camerei
  • 100g indulcitor natural (zahar din stevie sau cocos)
  • 3 oua
  • 180ml lapte de migdale
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • o lingurita de extract de vanilie
  • un varf de cutit de sare
  • 12 prune fara samburi taiate pe jumatate

Retete dulciuri low-carb: prajitura cu prune

Reteta prajitura cu prune low carb fara zahar

Scoate untul din frigider si lasa-l sa se inmoaie la temperatura camerei. Preincalzeste aragazul la 180 de grade.

Cand untul s-a inmuiat, adauga-l intr-un vas de mixer, alaturi de indulcitorul natural si mixeaza pana obtii o crema moale. Adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare in parte. Adauga vanilia si amesteca pana se combina.

Separat, amesteca ingredientele uscate (faina de migdale, faina de cocos, bicarbonatul de sodiu si sarea) si toarna in compozitia cu unt, treptat, amestecand cu o spatula de jos in sus pana se incorporeaza perfect. Adauga laptele de migdale si amesteca bine.

Unge o tava cu ulei vegetal si aseaza uniform compozitia. Poti folosi o hartie de copt daca ai la indemana.

Prajitura low carb cu prunde si faina de migdale

Spala bine prunele, taie-le pe jumatate si scoate samburii. Aseaza-le, una langa alta, deasupra aluatului si introdu tava in cuptorul preincalzit, pe raftul de sus.

Prajitura cu prune cu faina de migdale

Se coace la 180 de grade timp de 35-40 de minute pana se rumeneste frumos.

Prajitura cu prune low carb

Poti face testul scobitoarei: introdu o scobitoare in centrul aluatului si daca iese curata atunci prajitura cu prune low-carb este coapta.

Dupa ce ai scos-o de la cuptor las-o sa se raceasca putin apoi transfera prajitura low carb cu prune pe un platou si portioneaz-o.

Prajitura cu prune fara faina alba si zahar

Se poate servi atat calduta cat si rece.

Textura faramicioasa data de faina de migdale rasfata papilele gustative si celui mai mare iubitor de dulciuri.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro