zoot

Retete de post: Salsa cu fasole neagra si porumb

 

retete de post salsa cu fasole si porumb
Foto: Flickr.com CC / Another Pint Please…

Daca tii post si vrei o gustare hiperproteica, gustoasa si usor de facut, atunci salsa vegetariana este reteta potrivita pentru tine. Daca vrei sa faci totul ca la carte vei avea nevoie de fasole neagra, care contine nu mai putin de 21 grame de proteine la 100g.

Tip reteta: APERITIVE
Categorie reteta
: Retete de post
Subcategorie reteta : Mancaruri de post / Retete vegetariene / Retete usoare
Dificultate : usoara
Timp de preparare: 15 minute (in cazul in care optezi pentru fasole la cutie)
Timp de racire: 8 ore
Portii: 4 / 6 (in functie de modul de servire)

Ingrediente:

  • 1 cutie de boabe de fasole neagra scurse si clatite / 300 g de fasole neagra fiarta
  • 1 cutie (250g) de boabe de porumb
  • 1 cutie (250 g) de rosii cubulete / 2 rosii proaspete
  • o legatura de ceapa verde tocata
  • frunze de coriandru proaspat pentru garnisire
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline

Cum se prepara salsa cu fasole neagra si porumb

Varianta rapida a acestei retete este sa cumperi fasole neagra la borcan, pe care doar o scurgi si o clatesti sub un jet de apa. Daca alegi sa cumperi fasole uscata pentru aceasta reteta de post salsa, atunci va trebui sa o pregatesti.

*** Ca fasolea neagra sa se fiarba mai repede, o poti tine peste noapte inmuiata in apa rece intr-un vas. A doua zi o scoti si o clatesti. O pui intr-o oala la fiert in apa rece timp de 45 de minute (Durata de fierbere variaza in functie de tipul de fasole cumparat, o incerci si daca este nevoie o fierbi mai mult). O scoti, o scurgi si astepti sa se raceasca.

*** Bineinteles ca poti inlocui fasolea neagra cu ce a alba, dar atat gustul cat si proprietatile nutritive vor fi altele.

Dupa ce ai pregatit fasolea, o vei turna intr-un castron mare, alaturi de porumbul din cutie, ceapa verde tocata, rosiile taiate cubulete. Se adauga uleiul, sarea si zeama de lamaie (dupa gust), se acopera si se introduce in frigider pana in ziua imediat urmatoare. Daca nu mai ai rabdare, o poti servi si dupa cateva ore bune de stat la rece.

Exista numeroase moduri de servire. O poti servi ca si salata alaturi de lipie sau cateva foi de tortillas rumenite bine, ca garnitura pentru felul principal cu carne (daca nu tii post) sau cu paste. Optiunile sunt nelimitate si difera in functie de gustul fiecaruia.

retete de post salsa cu fasole si porumb
Foto: Flickr.com CC / Another Pint Please…
retete de post. salsa.
Foto: Flickr.com CC / art.mouse
retete de post. salsa.
Foto: Flickr.com CC / jeffreyw

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.