zoot

Retete de post: Quesadillas cu spanac si ciuperci

Daca tot te-ai gandit pana acum sa o incerci si n-ai avut ocazia, postul este un prilej bun sa patrunzi in bucatariile internationale. Desi reteta originala are la baza branza si treptat s-a imbogatit si cu carne, reteta adaptata pentru post nu este deloc mai putin gustoasa. Cel mai important ingredient ramane tortilla, foile de porumb pe care trebuie sa le cumperi din comert.

Tip reteta: APERITIVE
Categorie reteta
: Retete de post
Subcategorie reteta : Mancaruri de post / Retete vegetariene / Retete usoare /
Dificultate : usoara
Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 25  minute
Portii: 4/6

retete de post. quesadillas.
Foto: Flickr.com CC / cobalt123

Ingrediente necesare pentru Quesadillas de post, cu spanac si ciuperci

  • 2 foi mari de porumb (tortillas)
  • 100 g de spanac
  • 200 g de ciuperci
  • 100 g branza Cheddar / tofu uscat (daca tii post)
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingura de unt / ulei (daca tii post)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare dupa gust

Cum se prepara Quesadillas de post, cu spanac si ciuperci

Daca alegi spanac proaspat pentru aceasta reteta de post, va trebui sa alegi frunzele si sa le speli bine sub jetul de apa dupa care sa le adaugi intr-o oala cu apa fiarta si sare. Lasa spanacul sa se fiarba pret de cateva minute dupa care pune-l intr-o sita la scurs. Dupa ce l-ai scurs bine de apa, toaca-l marunt ca pe patrunjel.
*** Daca folosesti spanac congelat, il vei prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

Daca folosesti ciuperci proaspete pentru aceasta reteta de post, va trebui sa le cureti de coaja si sa le speli bine dupa care sa adaugi intr-un vas cu apa fierbinte si sare pret de 10 minute dupa care se le scurgi bine de apa si sa le toci cubulete.
*** Daca folosesti ciuperci la cutie si iti place gustul usor crud al acestora, poti sari peste aceasta etapa.

Ceapa se curata si se taie fie marunt, fie julien daca preferi sa ii simti gustul mai bine. Se caleste 2-3 minute intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei, dupa care se adauga ciupercile taiate cubulete si spanacul tocat. Se adauga condimentele si se calesc pret de cateva minute. Se rastoarna amestecul intr-un bol.

Pregateste-ti si branza uscata / tofu uscat ras ca sa il ai la indemana.

Intr-o alta tigaie se pune o lingura de unt sau ulei daca tii post, se topeste, dupa care se aseaza prima foaie de tortilla si se tine 2-3 minute pana cand partea de jos s-a rumenit putin. Se scoate foia pe o farfurie intinsa, cu partea rumenita in sus. Peste partea rumenita se adauga jumatate din branza / tofu uscat ras si amestecul din ciuperci si spanac. Se presara si cealalta jumatate din branza rasa.

Se rumeneste si cea de-a doua foie de tortilla pentru quesadillas de-o maniera similara si se aseaza peste platou cu partea rumenita peste amestec.

Quesadillas astfel obtinuta se introduce din nou in tava, de aceasta data cu totul ( te poti folosi de farfurie pentru a  o face sa alunece usor) pentru a o rumeni si pe celelalte parti, tot pret de 2-3 minute pe fiecare parte.
*** Daca iti este greu sa le intorci odata compozitia introdusa intre foi, o alta metoda, mai simpla este sa pregatesti foile de tortilla de prima data pe ambele parti. Daca ti se par ca nu sunt suficient de calde si branza rasa nu s-a topit, poti transfera quesadillas pe o foaie de copt si sa o dai la cuptor pret de cateva minute.

*** Daca nu gasesti foi de tortillas de dimensiunea tigaii tale, ai doua optiuni: fie le decupezi astfel incat sa incapa in tigaie, fie faci doua tortilla, impaturind fiecare foaie si impartind amestecul in doua.

Dupa ce se transfera inapoi pe platou, se taie in 4 sau in 6 bucati si se serveste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.