zoot

Retete de post: paine cu usturoi

retete de post. paine cu usturoi,
Foto: Flickr.com / sonson

Nu stiu ce parere ai tu dar noua ne place la nebunie painea si cum ne-am decis sa nu mai consumam paine alba, incercam sa vin cu solutii rapide si mult mai sanatoase care sa o inlocuiasca. O alternativa este painea din secara. Si cum goala nu are tocmai cel mai bun gust, ne-am gandit sa incercam painea de secara cu usturoi.

Este o reteta de post rapida, pe care o poti servi ca gustare intre mese sau ca aperitiv. Iti spun, va fi chiar si pe placul invitatilor.

Ingrediente:

  • o bagheta de paine frantuzeasca proaspata taiata felii / paine de secara feliata (daca iti tii sub control carbohidratii )
  • 2 linguri de tofu /  parmezan ras (daca nu tii post)
  • 100g de unt vegetal / unt normal  (daca nu tiipost)
  • 2 linguri de maioneza vegetala / normala  (daca nu tii post)
  • 2-3 catei de usturoi taiati marunt
  • 2 linguri de oregano uscat
  • sare si piper dupa gust
  • optional: frunze de salvie pentru gust (cui ii place)

Paine cu usturoi: de post

Incalzeste cuptorul in timp ce pregatesti ingredientele.

Painea se taie felii sau pe jumatate, pe orizontala, depinde cum preferi si ce tip de franzela ai luat. Poti folosi paine de secara deja feliata careia aceasta reteta de post ii da un gust extraodinar.

Usturoiul se toaca foarte marunt iar condimentele se pun la indemana. Feliile de paine se ung usor cu uleiul de masline. Restul ingredientelor ( tofu ras, untul vegetal, maioneza vegetala / usturoiul / oregano / sare / piper ) se amesteca intr-un bol.

Vei unge o tava cu ulei sau vei aseza o hartie de copt, dupa care vei pozitiona feliile de paine astfel incat sa incapa toate in tava fara a sta ingramadite. Pe fiecare felie de paine vei aseza cu o lingura o cantitate potrivita din amestecul preparat mai sus si vei intinde.

Tava cu feliile de paine unse cu ulei si amestec se introduce la cuptor timp de 5 minute, doar ca painea sa se rumeneasca putin.

Dupa ce s-a racit putin se poate servi.

Evident ca reteta este mult mai delicioasa cand nu se folosesc produse de post ci parmezan, unt si maioneza normala, dar chiar si adaptata ca reteta de post, ramane delicioasa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.