zoot

Inele de ceapa crocante fara ou

 

Inele de ceapa

Iata o alta propunere de aperitiv pentru post, de aceasta data cu ingrediente care se regasesc in orice bucatarie: inele de ceapa crocante. Le poti servi pe post de snack, insa ai grija sa nu exagerezi ca se pot dovedi a fi adevarate bombe calorice consumate in exces.

Ingrediente:

Burger vegetal 2

  • 2 cepe de dimensiune medie
  • 1 cana cu lapte / lapte de soia (daca tii post)
  • 5/6 linguri de faina integrala sau pesmet
  • o ceasca de ulei pentru prajit
  • sare dupa gust
  • 1 ou (daca nu tii post / daca tii post vei renunta la el)

Inele de ceapa fara ou

Inele de ceapa prajite

Este un aperitiv de post simplu de facut.

Vei incepe prin a curata ceapa si a o taia felii rotunde de circa 3mm.

Rondelele de desprind din fiecare felie in parte, pe rand. Continua procedeul pana ai obtinut o farfuri intreaga de rondele.

Pune laptele intr-un bol adanc si adauga treptat faina, amestecand cu un tel pana obtii o compozitie omogena la fel ca in cazul compozitiei de clatite. Depinde de tine cat de gros vrei sa il faci.

Vei lua pe rand rondelele si le vei inmuia in aceasta compozitie (daca ti se pare prea subtire sau vrei sa iasa mai crocante le poti trece si prin pesmet) si apoi prajeste-le intr-o tigatie cu ulei incins.

Dupa ce le scoti din tigatie le vei lasa sa se scurga de ulei pe un servetel sau hartie absorbanta speciala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.