Retete cu avocado: Simple, rapide si foarte gustoase!

  •  
  •  

Avocado este un fruct nu numeroase proprietati nutrivite pe care ar trebui sa il introduci in dieta ta. Gandeste-te doar ca este fructul cu cel mai inalt continut de fibre si contine cu 60% mai mult potasiu decat banana iar aceste retete cu avocado sunt… ai ghicit, delicioase!

Avocado este o sursa excelenta de grasimi bune, cu zero colesterol, folosit in mare parte la prepararea salatelor si a smoothie-urilor dar nu numai.

Iata idei de retete cu avocado.

Retete de aperitive cu avocado

Chit ca-l consumi la micul dejun sau il propui invitatilor inainte de masa principala, un avocado bine copt nu va dezamagi niciodata. Pasat, completeaza perfect tartinele dar si ouale umplute.

Ai mai jos cateva idei de retete cu avocado:

Sandvis proteic cu avocado si ou

Sandvisuri cu avocado

Introdu avocado in sandvisurile pe care le consumi la micul dejun sau ca gustari, intre mese. Taie-l feliute sau transforma-l intr-o pasta si intinde-l pe paine.

Alege o paine din cereale integrale cu semine, pentru un plus de fibre care vor mentine senzatia de satietate.

Sandvis cu avocado si sflecla rosie

Sandvis cu avocado rucola si sfecla rosie

Cui nu-i place sfecla rosie? Chiar si pentru cele care o privesc ca pe o provocare, exista varianta la cutie, gata de a fi servita. Nu oricum, ci intr-o reteta cu avocado de sandvis apetisant si hranitor. Inca un motiv sa te trezesti dimineata si sa iei micul dejun inainte de a iesi din casa.

Sandivsul cu avocado, rucola si sfecla rosie este o combinatie castigatoare.

Painea integrala plina de textura se combina excelent cu bucatile cremoase de avocado si feliile moi si dulci de sflecla rosie. Frunzele de rucola echilibreaza gustul iar daca ai la indeman cateva migdale prajite, te vei bucura de un adevarat rasfat.

  • 2 avocado bine coapte
  • 1 sfecla medie, coapta, taiata felii (sau sfecla la cutie pre-fiarta)
  • 8 felii de paine integrala toast
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • O mana de rucola sau frunze de salata verde
  • O mana de migdale prajite
  • Sare si piper, dupa gust

Reteta sandvis cu avocado

Iata cum se pregateste aceasta reteta cu avocado simpla:

Daca nu vrei sa folosesti sfecla la cutie, alege o sfecla medie, inveleste-o in folie de aluminiu , aseaz-o pe o tava de cuptor si coace-o pentru aproximativ o jumatate de ora in cuptorul preincalzit la 200C. Cand furculita patrunde cu usurinta sfecla, inseamna ca s-a copt.

Las-o la racit si taie-o in feliute subtiri.

Intre timp, prajeste migdalele intr-o tigaie cu invelis aderent pentru cinci minute, intorcandu-le frecvent pentru a se rumeni pe toate partile. Lasa-le deoparte sa se raceasca.

Taie avocado-ul pe jumatate, indeparteaza samburele, scobeste pulpa si paseaz-o. Unge feliile de paine cu avocado, aseaza un strat de rucola sau o frunza de salata, continua cu un strat de sfecla rosie si cateva migdale. Stropeste cu otet balsamic si completeaza cu cealalta felie de paine unsa cu avocado. Taie sandvisul pe jumatate si serveste.

Salata de avocado cu ceapa

Salata simpla de avocado cu ceapa

Il poti consuma direct din coaja sau intins pe paine insa, frecat cu putin ulei vegetal si amestecat cu ceapa tocata, textura devine mai cremoasa iar gustul este potentat.

Salata este o reteta de avocado simpla, cu ceapa tocata, aduce aminte de salata de vinete natur si se consuma intr-o maniera similara.

  • 2 avocado coapte
  • ½ ceapa alba, tocata fin
  • Ulei de floarea soarelui
  • Zeama de lamaie
  • Sare si piper
  • Optional: ardei iute

Reteta salata de avocado

Se taie ceapa pe jumatate, se indeparteaza coaja si se toaca cat mai fin.

Avocado-ul se taie pe jumatate si se indeparteaza samburele.

Se scobeste miezul si se aseaza pe tocator.

Cu ajutorul unui satar de lemn se marunteste miezul (ca si cand ai toca vinete). Il poti transforma intr-o pasta sau poti lasa bucatele mai mari.

Transfera avocado-ul intr-un castron si adauga ulei de floarea soarelui in fir subtire, in timp ce freci bine cu o lingura de lemn, invartind intr-un singur sens. Pe masura ce il freci cu ulei, avocado-ul devine mai cremos.

Dupa ce ai incorporat uleiul, adauga ceapa tocata fin, zeama de lamaie si sare, dupa gust.

Amesteca bine si serveste salata de avocado intinsa pe felii subtiri de paine. Presara putin piper si aseaza cateva feliute de ardei iute (fara seminte).

Pasta de avocado cu somon afumat

Pasta de avocado

O alta reteta cu avocado rapida, satioasa si absolut delicioasa?

Pasta de avocado, garnisita cu rulouri din somon afumat este tocmai ceea ce cauti. Toate ingredientele se proceasca in blender pana la omogenizare. Pasta trebuie sa aiba o textura cremoasa si un gust untos.

  • 4 felii de somon afumat
  • 4 buc. avocado, coapte
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurita zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
  • Optional: pudra de chili sau ardei iute

Reteta pasta de avocado

Pentru a pregati o pasta de avocado delicioasa ai nevoie de fructe bine coapte. Le recunosti dupa interiorul moale si untos care se desprinde usor de coaja cu ajutorul unei lingurite.

Daca nu ai avocado copt, infasoara-l in hartie (sau ziar) si aseaza-l intr-un loc calduros (pe dulapul de bucatarie) pentru a grabi coacerea (1-3 zile).

Taie avocado-ul pe jumatate si indeparteaza samburele. Cu ajutorul unei lingurite scobeste interiorul si transfera-l in blender. Adauga uleiul, zeama de lamaie si condimentele. Pulseaza de cateva ori pana se omogenizeaza bine, gusta si potriveste cu sare si piper.

Daca nu are consistenta dorita, mai poti adauga ulei.

Pasta de avocado se serveste in pahare inalte sau boluri transparente, garnisite cu rulouri de somon (fasia subtire de somon afumat se ruleaza si se aseaza desupra pastei de avocado) si cateva fire de marar.

Oua coapte in avocado

Reteta oua coapte in avocado

Multi aleg sa-l consume la micul dejun! Pentru altii, timpii de preparare sunt prea ridicati si aleg sa-l consume la pranz. Este ideal pentru o duminica petrecuta in familie, cand vrei sa te rasfeti cu un preparat cremos si delicios.

Iti propunem una dintre cele mai inedite retete avocado: ua coapte in avocado: trebuie sa-l incerci!

  • 1 avocado taiat pe jumatate, fara sambure
  • 2 oua mici, BIO
  • 2 felii de bacon, tras la tigaie in unt
  • 2 linguri de praz, tocat marunt
  • 1 varf de cutit de patrunjel uscat
  • 1 varf de cutit de pudra de usturoi
  • Sare si piper, dupa gust
  • Optional: o mana de parmezan ras

Reteta oua coapte in avocado

Preincalzeste cuptorul la 220 C.

Sparge ouale si separa galbenusurile de albusuri, pastrand galbenusurile intacte.

Taie pe jumatate avocado-ul si indeparteaza samburele.

Scobeste jumatatile de avocado pentru a face loc oului (dar fara sa ajungi la coaja).

Asezoneaza avocado-ul cu sare, piper, pudra de usturoi si patrunjel uscat.

Aseaza bucatile de avocado intr-o tava de cuptor, pozitionandu-le in colturile tavii pentru a se sprijini de pereti.

Adauga galbenusul in avocado apoi completeaza cu albus cat sa nu dea pe afara.

Presara sare si da tava la cuptor pentru 20-30 de minute. Preparatul este gata cand albusul este gatit complet.

*** Cu aproximativ cinci minute inainte de a scoate preparatul din cuptor, cand albusul este aproape gatit, poti presara o mana de parmezan peste cele doua jumatati de avocado cu ou.

Avocado la cuptor cu ou posat si parmezan

Avocado cu ou

Micul dejun este foarte important in dieta keto iar aceasta combinatie de ou si avocado iti asigura atat proteinele cat si grasimile de care ai nevoie pentru a nu resimti senzatia de foame pana la micul dejun.

O reteta cu avocado simpla care nu-ti va lua mai mult de 15-20 de minute sa prepari un mic dejun keto, satios si absolut delicios.

  • 1 avocado copt, fara sambure, taiat pe jumatate
  • 2 oua organice, proaspete
  • O mana de parmezan ras
  • 1 lingurita de otet
  • Un fir de ceapa verde tocat
  • Sare si piper, dupa gust

Retete avocado la cuptor

Taie avocado-ul pe jumatate si indeparteaza samburele. Aseaza-l pste o foaie de copt intr-o tava de cuptor si introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru un 10-15 minute cat se se inmoaie. Intre timp, poseaza ouale.

Toarna un litru de apa si o lingurita de otet intr-o olicioara mica. Adu apa in punctul de fierbere apoi da focul mic. Sparge ouale, pe rand, in doua cesti.

Fa un vartej in apa cu ajutorul unei furculite si transfera usor oul din ceasca, in apa. Albusul se va strange in jurul oului iar in aproximativ trei minute se va inchega.

Daca nu are consistenta dorita mai tine-l in apa inca un minut. Indeparteaza-l cu o paleta si transfera-l deasupra jumatatii de avocado.

Rade putin casval deasupra avocaco-ului si potriveste cu sare si piper proaspat macinat. Garniseste micul dejun keto cu ceapa tocata marunt.

Tartar din somon si avocado

Tartar avocado si somon

O versiune reinterpretata a tartarului, aceasta reteta cu avocado se imbogateste cu miezul cremos al avocadoului pentru un plus de savoare. Cele doua ingrediente principale se pot amesteca pentru a obtine un tartar colorat sau se pot monta in straturi suprapuse pentru un efect vizual garantat.

Tartarul bicolor din avocado si somon este usor de gatit si, cu siguranta, reuseste sa impresioneze, atat estetic cat si ca gust.

  • 300g file de somon, fara piele si oase, tocat cubulete
  • 2 avocado, coapte, tocate cubulete
  • 2 linguri de salota, maruntita la cutit
  • 1 lingura de capere, tocate marunt
  • 1 lingura de marar, tocat fin
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline sau de susan

Reteta tartar avocado si somon

Pentru a pregati tartarul, ai nevoie de un cutit foarte bine ascutit.

Indeparteaza pielea si oasele din fileul de somon apoi toaca-l cubulete de 0.5cm-1cm.

*** Tine la rece somonul timp de un sfert de ora pentru a-l toca mai usor.

Amesteca-l cu salota maruntita la cutit, caperele tocate marunt si mararul tocat fin. Toarna peste amestec zeama de lamaie si da la frigider. Poti pastra amestecul in frigider timp de cateva ore pana in momentul in care montezi si servesti.

In schimb, avocado-ul trebuie tocat chaiar inainte de montaj si servire. Taie-l pe jumatate, cresteaza-l cu cutitul atat pe lungime cat si pe latime apoi scoate miezul.

Inainte de servire, amesteca avocado-ul tocat cubulete cu uleiul de masline si pestele. Preseaza amestecul intr-un cerc asezat pe farfurie. Una dintre cele mai simple retete cu avocado.

 

Retete de supe cu avocado

Avocado in supe? Chit ca este vorba de o supa crema gatita sau una rece, avocado-ul aduce un plus de cremozitate si gust.

Incearca aceste retete cu avocado:

Supa crema de cartofi cu avocado

Supa crema de cartofi cu avocado

Cartofii dulci sunt o sursa excelenta de carbohidrati. Pentru a echilibra profilul nutritiv, introdu in supa avocado, un aliment cu un continut ridicat de acizi grasi esentiali. Aceasta reteta cu avocado se prepara rapid, ingredientele sunt naturale si sanatoase.

  • 3 cartofi mari, dulci, copti
  • 1 avocado
  • 1 dovlecel
  • o ceapa mica (sau praz)
  • 1 morcov
  • jumate de radacina de pastarnac
  • 2oo ml smantana vegetala
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel dupa gust
  • chimen, sare si piper dupa gust

Reteta supa de cartofi cu avocado

Curata legumele si taie-le cubulete. Pastarnacul si morcovul pot fi dati prin razatoare. Avocado se taie pe jumatate si se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite.

Intr-o oala cu apa fierbinte si sare pune cartofii taiati cubulete la fiert. Pe la jumatatea timpului de fierbere necesar cartofilor (difera de tipul cartofilor cumparati) adauga si cubuletele de dovlecei, morcovul si pastarnacul ras. Ceapa o vei cali separat intr-o lingurita de ulei, sau, daca nu vrei sa folosesti prajeala pentru aceasta reteta, o poti pune taiata in doua la fiert pentru a lasa gust fara sa nu uiti sa o scoti la final.

Dupa ce legumele s-au fiert, scurge-le de apa intr-o sita aseazata deasupra unui bol si pastreaza supa rezultata din fierbere. O vei amesteca apoi cu legumele facute piure.

Pune legumele fierte intr-un bol mare, adauga ceapa calita, catelul de usturoiul zdrobit si bucatile de avocado si amesteca-le la blender sau mixer (daca folosesti mixerul pentru aceasta reteta poti pasa avocado inainte).

Pasta obtinuta se amesteca cu o parte / sau chiar toata supa rezultata din fierberea legumelor (depinde ce densitate preferi pentru aceasta supa).

Poti adauga 2 linguri de ulei de masline pentru necesarul de grasimi si gust.

Se fierbe alaturi de condimente (chimen, sare, piper dupa gust) inca 5-10 minute la foc mic.

Noi obisnuim sa presaram patrunjelul tocat in fiecare portie servita ca si decor, la fel si smantana vegetala. La fel de bine poti toca maruntit putin praz pentru ornament pe farfurie. Se poate servi fara paine sau cu crutoane din paine integrala de secara.

Supa rece de avocado cu castraveti

Supa rece de castraveti

Atunci cand se apropie vara, organismul nostru cere mai multe lichide. Pe langa apa, ceaiuri neindulcite si sucuri proaspet stoarse din fructe, supele asigura o buna hidratare in sezonul cald.

Nu ne intelege gresit. Nu ne referim la ciorba aburinda, proaspat luata de pe foc care nu-ti face cu ochiul cand afara sunt peste 30 de grade.

Iti propunem cea mai potrivita alternativa de sezon: supa rece din avocado! O supa nepregatita termic, gata in doar cateva minute. Simpla si usor de pregatit, chiar si pentru cineva care nu a intrat niciodata in bucatarie!

Supa rece de castraveti cu avocado, o reteta cu avocado simpla si delicioasa, raw (vegana- daca se renunta la adaosul de smantana), ideala pentru momentele in care pur si simplu nu ai chef sa petreci mult timp in bucatarie sau pur si simplu esti satula de mancarea gatita.

Aceasta reteta cu avocado se realizeaza rapid si, pe langa ingredientele necesare, nu ai nevoie decat de un blender. Nu aprinzi aragazul, nu-ti ia mai mult de cateva minute. In schimb, te bucuri de o textura cremoasa si un gust bogat, pe langa toate beneficiile pentru sanatate pe care ti le aduce consumul regulat de avocado.

  • 3 castraveti mari curatate si taiati cubulete
  • 2 avocado coapte, far samburi, taiati cubulete
  • 4 linguri de smantana grasa
  • 2 cepe verzi tocate marunt (doar frunzele verzi)
  • O rosie data prin razatoare fara pielita
  • Cateva frunde de coriandru proaspat maruntit (poate fi inlocuit cu busuioc proaspat, dupa gust)
  • O lingurita de zeama de lamaie
  • Sare si piper dupa gust

Pregateste legumele. Spale-le bine, curata-le, taie-le si toaca-le dupa indicatiile mentionate mai sus. Adauga toate ingredientele, alaturi de o cana de apa intr-un blender, pastrand doar o mana de cubulete de castraveti pentru a orna farfuriile.

Paseaza legumele la treapta medie pana obtii un piure subtire (smoothie).

Toarna amestecul intr-o oala si da la frigider minim 30 de minute.

Supa rece de castraveti cu avocado se serveste rece, ornandu-se cu frunze de coriandru sau busuios si castravetii ramasi. Se poate servi cu paine din cereale integrale cu semine. Rapida si sanatoasa, te va energiza si vitaminiza instant. Ideala pentru o zi torida de vara.

 

Retete de salate cu avocado

Atat de versatil, avocado-ul se poate introduce in orice salata. Taiat cubulete, mai mici sau mai mari, in functie de dorite sau pasat si transformat in dressing, avocado-ul potenteaza gustul salatelor.

Iata cateva idei de retete cu avocado:

Salata de ou cu avocado

Retete cu avocado low carb

O reteta rapida, saraca in carbohidrati si bogata in proteine si grasimi bune, pe care o poti servi pe tartine din paine de seminte, low-carb dimineata sau ca gustare intre mesele principale.

  • 6 oua
  • frunze de telina
  • un avocado
  • un ardei gras
  • patrunjel
  • maioneza, mustar, piper, boia dupa gust

Reteta salata de ou cu avocado

Retete salata de ou cu avocado

Pune ouale la fiert pana se intaresc. Transfera-le in apa rece dupa care care cojeste-le si taiele feliuta.

Retete salata de ou si avocado

Daca ai un feliator de oua il poti folosi pentru a obtine bucatele uniforme.

Ou cu avocado

Adauga maioneza, mustarul, sarea si piperul dupa gust. Amesteca. Poti folosi maioneza din comert sau maioneza preparata in casa dintr-un ou, ulei de masline si zeama de lime.

Reteta salata de ou

Toaca cateva frunze de telina, ardeiul gras si patrunjelul si adauga-le peste salata. In locul frunzelor de telina, poti folosi salata verde romaneasca, salata creata, iceberg, valeriana sau baby spanac.

Adauga avocado-ul taiat bucatele si serveste-le pe tartine din paine de seminte pentru varianta low carb a retetei sau, daca ai musafiri, umple cateva jumatati de avocado.

O reteta delicioasa, low-carb pe care o poti consuma ca aperitiv, ca garnitura, ca masa de sine statatoare, o reteta pentru care o poti prepara pentru intreaga familie sau pentru musafiri.

Salata de naut cu avocado si portocale

Salata naut cu avocado si portocale

Daca alegi sa adaugi in salata o sursa de proteine si grasimi bune, aceasta se transforma intr-o masa principala, satioasa si completa, din punct de vedere nutritiv. Daca obisnuiesti sa consumi carne si peste, iti este foarte usor sa alegi o proteina completa.

Mult mai dificila este sarcina pentru vegetarieni si vegani. Acestora din urma le propunem nautul.

Daca nu l-ai descoperit pana acum, afla ca nautul este foarte gustos si superior multor leguminoase, din punct de vedere nutritiv. Este o sursa excelenta de fibre, proteine, vitamine si minerale.

Se combina excelent cu cremozitatea miezului de avocado, o sursa excelenta de grasimi bune iar bucatile de portocala vin sa-i confera o nota exotica preparatului final.

Incearca si tu aceasta retete cu avocado.

  • Mix de salata verde
  • 1 cana de naut fiert si scurs
  • ½ avocado, tocat cubulete
  • ½ portocala, tocata cubulete
  • 2-3 linguri de iaurt grecesc (sau ulei de masline)
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • Sare, curry si piper proaspat macinat, dupa gust

Reteta salata de naut cu avocado

Peste un pat de salata verde, toarna nautul fiert si scurt bine. Presara bucatile de avocado si portocala si toarna dressingul din iaurt grecesc, zeama de lamaie si condimente, dupa gust.

Salata cu baby spanac, avocado si oua

Salata avocado ou

Daca esti in cautarea unei salate hiperproteice care sa tina locul une mese, nu cauta mai departe. Salata cu baby spanac, avocado si oua fierte este o alegere sanatoasa pentru masa de seara, o combinatie castigatoare care o sa-ti placa.

  • 3 oua fierte
  • 1 avocado copt, taiat pe jumatate ,fara sambure
  • 1 telina apio, tocata
  • 1-2 maini de baby spanac
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 1 lingura de zeama de lamaie sau lime
  • ½ lingurita de sare roz
  • ½ lingurita de fulgi de ardei
  • Paine prajita sau focaccia de casa

Reteta salata cu avocado

Pune ouale la fiert in apa rece. Dupa primul clocot mai lasa-le 10 minute. Introdu-le in apa rece pentru a le raci, cojeste-le de coaja si taie-le pe jumatate.

Intr-un bol ,amesteca avocado si ouale fierte. Adauga iaurtul grecesc, zeama de lamaie si sarea.

Incorporeaza telina apio si frunzele de spanac.

Presara deasupra fulgii de ardei.

Salata cu baby spanac, avocado si oua se serveste pe o felie de paine prajita sau focaccia.

Salata de paste fettuccine cu avocado si branza

Salata din paste fettuccine cu avocado si branza feta

Iata salata satioasa care tine locul unei mese principale! Una dintre acele retete cu avocado simple si rapide.

Cu un raport echilibrat de carbohidrati din paste, grasimi bune din avocado si proteine din branza feta, este usoara, perfect echilibrata ca gust si chiar revigoranta.

Salata din paste fettuccine cu avocado si feta reprezinta cina perfecta pentru serile in care ajungi tarziu de la birou si n-ai timp sa gatesti. Pe un pat de salata verde sau baby spanac, aseaza pastele fierte al dente, ingredientele tocate marunt, cubuletele de branza feta si un dressing tare aromat.

  • 1 punga (150g) mix salata verde sau baby spanac
  • 300g paste fettuccine, fierte al dente
  • 150g branza feta, tocata cubulete sau maruntita la mana
  • 2 avocado, fara samburi, tocati cubulete
  • 1 ceapa rosie, mare, tocata fideluta
  • 1 ardei jalapeno, curatat de nervuri si samburi, maruntit la cutit
  • 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de coriandru prospat, tocat marunt
  • 3 lingurite de zeama de lamaie
  • 2 lingurite sare de mare
  • 2 lingurite de seminte
  • Piper, prospat macinat, dupa gust

Reteta paste cu avocado si feta

Umple o oala cu apa si aseaz-o pe foc. Dupa ce a dat in clocot, adauga pastele, potriveste cu sare si gateste pastele al dente, urmarind instructiunile de pe ambalaj. Scurge pastele, clateste-le in apa rece apoi lasa-le la scurs in strecuratoare.

Aseaza mixul de salata sau baby spanacul pe fundul farfuriilor.

Imparte pastele egal intre cele trei farfurii si aseaza-le peste patul de salata / baby spanac.

Taie avocado-ul pe jumatate, indeparteaza samburele si scobeste interiorul. Taie-l feliute si stropeste-le cu o lingurita de zeama de lamaie. Aseaza-l peste paste.

Toaca branza feta cubulete sau marunteste-o cu mana peste salata.

Toaca ceapa fideluta si presar-o peste salata.

Amesteca uleiul de masline cu zeama de lamaie, adauga coriandrul tocat, usturoiul zdrobti si potriveste de sare si piper. Toarna dressingul peste salata.

Presara semintele peste salata de fettucine.

 

Retete dulciuri cu avocado

Ai pofta de ceva dulce? Te invitam sa-ti arunci o privire peste aceste retete cu avocado.

Budinca de cacao cu avocado

Budinca de cacao cu avocado

Daca ai la indemana un avocado copt, pregateste cea mai cremoasa si satioasa budinca pe care ai gustat-o vreodata! Deloc pretentioasa, nu-ti cere sa aprinzi aragazul. Cu o textura untoasa si un gust pronuntat de ciocolata, budinca de cacao cu avocado este o reteta dulce cu avocado, fara lactoza sau gluten.

Spre deosebire de alte versiuni cu gust de lapte sau prea dulci, avocado-ul reuseste sa puna cel mai bine in evidenta ciocolata.

  • 4 bucati de avocado
  • 60ml lapte de migdale
  • 1 tableta de ciocolata neagra (min. 75% cacao)
  • 3 linguri de cacao raw
  • 60ml miere, sirop de agave sau de artar
  • 2 lingurite de extract de vanilie sau 1 pastaie, razuita
  • 1 praf de sare
  • Optional: 2 linguri de frisca de cocos, neindulcita sau ½ banana

Reteta budinca avocado

Pregateste ingredientele: Taie avocado-ul pe jumatate cu ajutorul unui cutit ascutit, indeparteaza samburele si scobeste pulpa. Toarna fructul in blender. Repeta si cu celelalte bucati.

Mixeaza. Adauga laptele, pudra de cacao, vanilia si sarea in blender si proceseaza 30-45 de secunde pana se omogenizeaza perfect.

Topeste ciocolata. Rupe ciocolata bucati si pune-o intr-un castron termorezistent. Topeste-o in cuptorul cu microunde la interval de 20 de secunde pana se topeste complet. Omogenizeaz-o cu o lingurita pentru a evita formarea de cocoloase. Adauga mierea sau siropul de agave si amesteca bine pana la omogenizare. Pe masura ce amesteci, vei observa cum se intareste.

Omogenizeaza cu celelalte ingrediente. Toarna ciocolata topita si ingredientele optionale in blender. Frisca de cocos si banana ofera o cremozitate aparte insa, daca nu dispui de ele, este in regula. Mixeaza pana la omogenizare, timp de alte 30-45 de secunde, rascheteaza peretii blenderului cu o spatula din silicon si proceseaza pentru ultima data.

Acum este momentul sa gusti budinca de cacao cu avocado si sa o potrivesti ca gust si textura dupa preferintel tale. Ii poti adauga indulcitor sau, daca nu ti se pare suficient de cremoasa, poti adauga 1-2 lingurite de crema vegetala de cocos sau jumatate de banana. Daca, din contra, ti se pare prea groasa, o poti subtia cu putin lapte vegetal.

Transfera budinca in vase ramekin, acopera marginea vaselor cu o folie din plastic si da la rece pentru cel putin 30-60 de minute inainte de servire. Se poate servi ca atare sau garnisita cu frisca vegetala, sirop de ciocolata si fulgi de migdale.

Budinca se poate pastra la rece, acoperita, pana a doua zi.

Mousse-ul de ciocolata raw vegan se serveste alaturi de frisca si fructe. Este atat de cremos, bogat si decadent inca n-ai spune ca este un desert atat de sanatos si prietenos cu silueta. Poate fi servit cand esti la cura, cand tii post sau daca ai trecut pe o dieta vegana si nu consumi produse lactate.

Fiind un desert low-carb, poate fi consumat cu moderatie si de catre diabetici, cu acordul medicului curant care supravegheaza dieta.

Bucura-te de un desert rapid, raw vegan, ideal pentru persoanele care nu consuma produse lactate. Chit ca tii post sau este adepta unei diete vegane, iata desertul cu ciocolata care-ti va potoli instant pofta de dulce.

Bonus: Cum se taie un avocado

Daca curatarea unui avocado iti da batai de cap, iata un videoclip explicit care te invata pas cu pas cum se taie / cum se curata un avocado.

In functie de modul in care alegi sa-l consumi, acesta poate fi taiat in cubulete mici, pentru salate, spre exemplu sau scobit, pentru mancarurile care includ avocado pasat.

Se ia cutit si se taie fructul avocado pe lungime, in doua jumatati, de-a lungul samburelului. Se desprind cele doua jumatati si se scoate samburele. Foloseste-te de lama unui cutit pentru a scoate samburele.

  • Pentru a taia un avocado in cubulete, fa cateva crestaturi in pulpa fructului avocado, atat pe orizontala cat si pe diagonala. Foloseste-te de o lingura pentru a scobi miezul taiat.
  • Doar pentru a curata pulpa fructului avocado nu mai ai nevoie de acele crestaturi. Poti folosi direct lingura pentru a scobi.

Un aliment nutritiv, avocado se poate consuma in atat de multe feluri.

Ce parere ai de aceste retete cu avocado?


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro