Retete briose: dulci si sarate

  •  
  •  

Briosele se pregatesc rapid. Pot lua forma unui desert sau a unui aperitiv sarat. Totul tine de compozitie.

Briose cu banane

Reteta briose cu banane la cuptor

O reteta de briose cu banane pe care o poti adapta oricand stilului tau de viata.

Foloseste ulei vegetal in loc de unt topit si inlocuieste ouale cu o lingura de seminte de in (omogenizate cu trei linguri de apa) pentru a obtine un preparat de post, vegan.

Foloseste 20% faina de cocos , renunta la zahar si foloseste un indulcitor natural pentru a obtine un desert low-carb, la fel de delicios.

Dupa cum vezi, aceasta reteta de briose cu banane este deosebit de versatila, iti satisface pofta de dulce si se prepara simplu si rapid.

Ingrediente

Ingrediente briose cu banane

  • 180g faina
  • 120g zahar
  • 170g unt topit
  • 3 banane
  • 1 ou mare (2 oua mici)
  • ½ pachet de praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Un varf de cutit de scortisoara
  • Un varf de cutit de sare
  • Un praf de nucsoara

BRIOSE CU BANANE. RETETA PAS CU PAS

Topeste untul in bain marie si lasa-l sa se raceasca.

Taie bananele

Decojeste bananele si taie-le feliute pentru a-ti fi mai usor sa le zdrobesti.

Amesteca ingredientele

Amesteca bananele zdrobite cu untul topit, adus la temperatura camerei.

Se bat ouale spuma 1

Amesteca faina cu praful de copt.

Se amesteca galbenusurile

Bate bine ouale cu zahar si adauga-le peste faina.

Se toarna galbenusurile peste amestecul pentru briose

Amesteca bine.

Amestec briose cu banane

Toarna amestecul din banane si unt si omogenizeaza bine compozitia.

Aluat de briose

Pulverizeaza ulei vegetal peste formele de briose si toarna compozitia cat sa acopere 2/3 din forma.

Se toarna amestecul in forme de briose

Introdu tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade Celsius si coace-le timp de 18-20 de minute pana se rumenesc frumos.

Se introduc briosele la cuptor

Briosele cu banane se pot pudra cu zahar vanilat sau se pot glazura cu un topping de ciocolata.

Reteta briose cu banane la cuptor

 

Briose cu cascaval

Briose cu cascaval

Versatile, usor de pregatit, briosele sunt pur si simplu irezistibile. Perfecte pentru orice ocazie, le poti consuma la micul dejun sau ca gustare, intre mese. Iti schimba dispozitia si-ti readuc zambetul pe buze. Briosele cu cascaval sunt satioase, dar usoare si afanate. Le poti servi atat calde, proaspat scoase din cuptor sau reci.

Ingrediente:

  • 2 cani de faina
  • 2 cani de branza cheddar, rasa
  • 2 oua
  • 1 cana de iaurt grecesc
  • ¼ cana unt topit (plus unt/ulei de masline pentru unsul formelor de briose)
  • ¼ cana zahar alb / brun
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de praf de copt
  • ½ lingurita de sare

BRIOSE CU CASCAVAL. RETETA PAS CU PAS

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Briose cu cascaval reteta pas 2

Amesteca ingredientele uscate (faina, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu) intr-un castron inalt.

Briose cu cascaval reteta pas 1

Separat, intr-un alt castron, sparge si bate ouale. Amesteca-le cu iaurtul grecesc si untul topit.

Briose cu cascaval reteta pas 3

Amesteca cele doua tipuri de ingrediente.

Briose cu cascaval reteta pas 4

Ar trebui sa obtii un aluat consistent.

Briose cu cascaval reteta pas 5

Rade si incorporeaza branza.

Briose cu cascaval reteta pas 6

Unge formele de briose cu unt sau ulei de masline.

Umple formele de briose cu aluat, folosindu-te de o lingura. Lasa 1/3 din spatiul formei liber. Briosele vor creste.

Briose cu cascaval reteta pas 7

Presara putina branza rasa pe deasupra.

Da tava cu briose la cuptor pentru circa 20-25 de minute.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro