zoot

Reteta TARTAR de somon. Aperitiv rapid si delicios!

Tartar de somon

Un aperitiv rece, servit cu mult fast si savuros, pe deliciul tuturor invitatilor tai. N-ai cum sa stai departe de tartarul de somon, chiar daca esti la dieta. Fara carbohidrati, cu un continut mare de acizi grasi Omega 3 aduce numeroase beneficii sanatatii. Se prepara rapid si usor, fiind un preparat fara tratament termic. Iata ingredientele de care ai nevoie pentru a pregati aceasta reteta de tartar de somon:

Ingrediente:

  • 400g file de somon proaspat
  • 200g somon afumat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o lingurita de mustar Dijon
  • 2 lingurite de ceapa rosie tocata marunt
  • o lingurita de marar tocat
  • o lingura de zeama de lamaie / lime
  • sare si piper dupa gust
  • o bagheta frantuzeasca taiata felii subtiri, coapte sau tartine Wassa

 

Reteta tartar de somon

Se alege un file de somon proaspat, se verifica daca are oase si se indeparteaza, se spala bine si se tapoteaza cu un servetel. Se curata de piele si se feliaza, tocandu-se ulterior in cubulete mici. La fel se pregateste si somonul afumat. Se maruntesc si legumele si se stoarce sucul de lamaie.

Intr-un bol adanc se amesteca mustarul Dijon cu uleiul de masline, sucul de lamaie, ceapa si condimentele si se adauga cubuletele de peste. Se omogenizeaza bine compozitia si se potriveste cu sare si piper dupa gust. Se da la frigider pentru 15-20 de minute.

Se poate servi pe felii de paine prajita, pe tartine tip wassa sau direct pe farfurie, folosindu-se o forma inel pentru deserturi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.