zoot

Reteta SUSHI vegan cu Quinoa

Desi au un aspect tare exotic, aceste rulouri de ‘sushi’ vegetarian sunt foarte usor de facut. Spre deosebire de reteta traditionala care foloseste orez pentru sushi, am ales quinoa pentru pentru proprietatile sale nutritive, continand toti cei noua aminoacizi esentiali. In plus se gateste foarte usor, are o textura moale si o aroma neutra. O poti folosi simpla sau dreasa cu sare, otet si sirop de artar, asa cum am ales noi.

Foitele de alge Nori sunt indispensabile pentru aceasta reteta de sushi vegetarian si nu ai cu ce sa le inlocuiesti. Nu-i vorba doar de a reproduce aspectul traditional, ci despre capacitatea acestei foite de a tina laolata si ferm toate ingredientele. Pe langa aceasta latura functionala, algele Nori au o aroma speciala si numeroase proprietati nutritive, continut proteic mare, comparabil cu sia, bogata in fibre, saraca in carbohidrati, bogata in fier, calciu si magneziu.

Reteta sushi vegetarian cu quinoaIngrediente:

  • 4 foi de alge Nori
  • 1 cana de Quinoa
  • 2 cani de apa
  • O lingura de sirop de artar
  • O lingurita de otet de orez
  • Un varf de cutit de sare
  • ½ avocado
  • ½ castravete
  • 2-3 ridichii
  • Un morcov
  • optional: germeni de grau / ridichii
  • Sos de soia cu continut scazut de sodiu

Cum se face sushi vegan

Pune quinoa la fiert in apa cu sare, acopera si dupa ce da in clocot, redu focul la mic si lasa-l 15-20 de minute. Dupa ce s-a fiert, scurge, adauga siropul de artar si otetul de orez si amesteca. Lasa sa se raceasca complet, timp in care te ocupi de legume

Legumele se spala, se curata (dupa caz) si se taie fasii subtiri.

Pe blatul de lucru se aseaza un suport de farfurie din bambus invelit in foita de plastic. Se ia o foita de Nori si se preseaza peste ea quinoa, lasand-se libera o margine de 2-3 centimetri. In marginea opusa se dispun ¼ din legume pe o linie si se incepe rularea cu ajutorul suportulu de bambus. Cand ruloul a ajuns la capat, se umezeste putin marginea pentru a se lipi intre ele.

Ruloul de sushi vegan obtinut se taie inbucati de 2-3 centimetri cu ajutorul unui cutin foarte bine ascutit si se serveste, in mod traditional, alaturi de sos de soia.

Incearca si tu aceasta reteta de sushi vegetarian cu quinoa si spune-ne cum ti-a iesit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.