zoot

Reteta simpla: cous cous cu legume si ierburi aromate

N-ai cum sa nu adori aceasta reteta de cous cous! Se prepara rapid, este satioasa iar bobitele de cous cous au o textura usoara si pufoasa, imprumutand din gustul legumelor si condimentelor alaturi de care este gatit. Este un aliment hipocaloric, bogat in carbohidrati (fiind obtinut din grau arnaut) cu un continut redus de grasimi si colesterol. Cu alte cuvinte, este ideal in dieta hipocalorica, in timpul postului si-i ajuta pe vegetarieni sa-si diversifice alimentatia. Procura-ti cele necesare si incearca aceasta reteta de cous cous vegana:

Reteta cous cous cu legume

Ingrediente pentru cous cous:

  • 300g cous cous uscat
  • 10 buchetele de broccoli
  • 2 morcovi curatati si taiati rondele
  • 2 ardei grasi taiati cubulete
  • 1/2 radacina de telina rasa
  • o ceapa mare tocata marunt
  • doi catei de usturoi zdrobiti
  • 4 frunzulite de cimbru
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline
  • 400g supa concentrata de legume
  • optional: o mana de fructe deshidratate

Ingrediente pentru supa concentrata de legume

  • 2 cepe medii taiate in patru
  • 2-3 morcovi taiati in felii groase
  • jumatate de radacina de telina data prin razatoare
  • un ardei capia taiat in felii groase
  • un dovlecel / un cartof taiati cubulete mari
  • o legatura mica de patrunjel tocata
  • cateva fire de cimbru
  • o frunza de dafin
  • trei linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 2.5l apa

Supa concentrata de legume se prepara in avans iar excesul se poate pastra in frigider pentru a fi folosit in cadrul retelor viitoare. Se pune apa cu sare la fiert iar in momentul cand da in clocot se adauga toate legume, mirodeniile si uleiul de masline, se acopera cu capacul si se lasa la foc mic timp de o ora. Se trece prin strecuratoare si se pastreaza doar zeama.

Cum se prepara cous cous-ul cu legume?

Iata-ne ajunse la reteta propriu-zisa  de cous-cous. Daca dispui de o supa concentrata de legume pregatita anterior, reteta este una rapida si n-ar trebui sa-ti ia mai mult de 15 minute.

1. Spala legumele si toaca-le in functie de instructiuni.

2. Pune o tigaie adanca pe foc, adauga trei linguri de ulei si pune ceapa tocata marunt la calit. Adauga restul legumelor si toarna o cescuta de supa concentrata de legume si lasa-le sa se inmoaie. Verifica legumele si mai toarna supa daca este necesar.

3. Dupa ce legumele s-au gatit, adauga cous cous-ul si supa de legume cat sa-l acopere cu doua degete. Condimenteaza preparatul si asteapta pana cand da in clocot.

4. Dupa ce a dat in clocot, stinge focul si aseaza tigaia pe un fund de lemn. Acoper-o cu un capac si lasa-l sa se umfle timp de 5-8 minute.

5. Se indeparteaza capacul, se lasa sa respire doua minute, se amesteca si se poate servi.

Incearca si tu aceasta reteta de cous cous rapida si delicioasa!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.