zoot

Reteta risotto cu ciuperci

Risotto-ul este cremos, aromat, satios dar cel mai important, foarte gustos. Calit in vin, se amesteca treptat cu supa concentrata fierbinte iar la final este imbracat in unt si parmezan, absorbind din sos si arome. Desi este un preparat migalos care presupune sa-l amesteci incontinuu, rezultatul final este atat de remarcabil incat constati cu stupoare ca se merita tot timpul investit.

Reteta risotto cu ciuperci si parmezan

Ingrediente:

  • 300g hribi
  • 1 cana de orez risotto Carnaroli sau Arborio
  • 3 cani supa concentrata de legume / pui
  • 75ml vin alb sec
  • 1 ceapa tocata marunt
  • ½ capatana telina mica data de razatoarea mare
  • 1 catel usturoi zdrobit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 70g unt gras
  • 80g parmezan ras
  • Sare de mare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

RETETA RISOTTO CU CIUPERCI

Spala ciupercile si sterge-le cu un servet. Taie-le feliute si caleste-le in ulei. Dupa ce s-au gatit bine, adauga usturoiul zdrobit, piper si sare, amesteca bine si transfera-le pe o farfurie.

Se puna supa concentrata de legume la incalzit. Se mentine calda, la o temperatura constanta.

*** Daca nu ai stock de legume / pui, fierbe trei cani de apa si dizolva un cub concentrat de legume BIO.

Toaca marunt ceapa si da telina prin razatoarea mare.

Intr-o tigaie adanca, pune la incis o lingura de ulei de masline. Adauga ceapa si telina, calindu-le timp de aproximativ 4 minute pana devin translucide.

*** Orezul Risotto nu se spala inainte de a-l gati!

Adauga orezul Risotto si amesteca-l bine cu o lingura din lemn pentru a-l inveli in ulei. 2-3 minute sunt suficiente ca orezul sa devina translucid si sa se impregneze cu aromele legumelor. Amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca si potriveste focul.

Adauga vinul alb, asezoneaza cu sare si continua sa amesteci in tigaie pana cand se absoarbe aproape complet.

Adauga un polonic din supa concentrata fierbinte si putina sare. Da focul la mic si amesteca din cand in cand. Cand s-a absorbit lichidul, toarna un alt polonic si ciupercile gatite anterior. Amesteca.

Repeta pana cand orezul este perfect gatit (aproximativ 15 minute). Nu uita sa amesteci ca orezul sa nu se prinda de tigaie.

Cand orezul este fiert, opreste aragazul si adauga in tigaie untul taiat cubulete si parmezanul ras. Acopera tigaia cu un capac pentru 1-2 minute. Servete risotto-ul cu ciuperci cald, alaturi de o salata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.