zoot

Reteta negrese cu ciocolata, fara faina

Reteta negrese

Negresele fara faina (si fara gluten) sunt la fel de delicioase dar mult mai prietenoase cu silueta. Perfecte pentru un stil de viata low-carb, ti se topesc in gura.

Ingrediente:

  • 170g fulgi de ciocolata amarui
  • 130g zahar de cocos
  • 90ml ulei de cocos
  • 2 oua mari, la temperatura camerei
  • 20g de pudra de cacao
  • 3 linguri de faina de arorut
  • 2 lingurite de extract de vanilie
  • 1 varf de cutit de sare

NEGRESE FARA FAINA

Preincalzeste cuptorul la 170C.

Aseaza o folie de aluminiu pe fundul unei tavi de cuptor cu latura de 20cm. Unge folia cu ulei sau unt.

Topeste uleiul de cocos si fulgii de ciocolata intr-o tigaie adanca, la foc mic. Amesteca perodic pana se omogenizeaza complet, apoi lasa-l sa se raceasca.

Bate cu mixerul ouale, zaharul si extractul de vanilie pentru 2 minute, pana se omogenizeaza si se deschid la culoare (un galben pal ar trebui asa aiba compozitia). Adauga ciocolata topita si racita si omogenizeaza. Reduce viteaza la treapta intai si incorporeaza treptat pudra de cacao si faina de arorut. Adauga sarea si incorporeaza. Ar trebui sa obtii un aluat gros si alunecos.

Transfera-l in tava pregatita anterioare si niveleaza cu ajutorul unei spatule unse cu unt sau ulei. Da tava la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora sau pana cand centrul s-a agregat.

Scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca timp de un sfert de ora inainte de a o transfera pe un gratar pentru a se raci complet.

Dupa ce s-a racit complet, se poate taia si servi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.