zoot

Reteta Madeleines: desertul traditional francez pe care-l consumi cu drag, de fiecare data

Madeleinele vin cu un gust si o textura unica. Un desert clasic frantuzesc, similar unui pandispan untos, este acompaniat perfect de o ceasca de ceai, intr-o dupa amiaza ploioasa. Reteta este simpla si rapida insa ai nevoie de forme speciale de Madeleines pentru a se coace corespunzator.

Madeline

Ingrediente (12 madeleine):

  • 100g faina alba
  • 100g zahar
  • 100g unt, topit si racit
  • 2 oua bio
  • ¾ lingurita praf de copt
  • Zeama proaspat stoarsa dintr-o lamaie
  • Coaja de lamaie

RETETA MADELEINES

Se bat ouale cu zaharul intr-un bol pana acesta din urma se topeste complet si obtii un amestec spumos. Se incorporeaza restul de ingrediente si se omogenizeaza la treapta inferioara a mixerului. Se lasa sa stea timp de 20 de minute.

Se preincalzeste cuptorul la 200C si se unge tava de madeleines cu unt sau ulei vegetal si apoi se presara faina. Se bate usor tava pentru a indeparta excesul.

Se toarna amestecul de madeleines in forma si se da la cuptor pentru 8-10 minute sau pana cand amestecul a crescut usor in mijloc si este perfect gatit.

Se indeparteaza din forma si se lasa la racit. Se pot pudra cu zahar tos. Se recomanda a fi consumate la o ora dupa ce le scoti din cuptor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.