zoot

Reteta Kimchi pas cu pas. Portia zilnica de probiotice!

Reteta de kimchi pas cu pas

Dupa ce am preparat bautura probiotica Kombucha, ne indreptam catre un alt preparat fermentat care ajuta la digestie si sustine functia imunitara: kimchi. O reteta coreeana care se obtine din varza fermentata, imbracata in pasta de chili si legume, se prepara cu aproximativ o saptamana inainte de momentul consumarii.

Ingrediente:

  • 1 capatana de varza chinezeasca
  • 4 linguri de fulgi de chili
  • 1 lingura de usturoi pisat
  • 1 lingura de ghimbir tocat marunt
  • 3-4 cepe verzi, tocate marunt
  • 2 linguri de sos de peste
  • ½ ceapa rosie tocata marunt
  • ½ mar copt dat prin razatoare mare
  • ½ para coreeana data prin razatoarea mare
  • Sare de mare
  • Apa

Reteta Kimchi pas cu pas

Taie varza in aptru pentru kimchi

Taie varza chinezeasca in patru si spal-o sub un jet de apa rece. Pune-o la murat in apa cu sare grunjoasa de mare (se foloseste o lingura de sare de mare la 1l de apa) timp de 24h, la temperatura camerei, acoperita cu o folie din plastic. Evita sa folosesti un vas de plastic.

Kimchi la fermentat

A doua zi se scoata varza, se clateste de sare (daca iti place sa o consumi mai sarata poti sari peste etapa de clatire), se stoarce usor pentru a indeparta excesul de apa si se da de-o parte.

Pasta iute pentru reteta kimchi

Se amesteca fulgii de chili cu putina apa calda pentru a forma o pasta.

Pasta iute pentru kimchi

Se zdrobeste usturoiul, se toaca cat mai marunt ghimbirul, se toaca ceapa iar marul si para se dau prin razatoarea mare. Toate aceste ingrediente se introduc intr-un vas iar peste ele se toarna sosul de peste si pasta de chili. Se amesteca si se toarna putina apa calduta, cat sa ajute la formarea unei paste.
*** Foloseste o pereche de manusi cand amesteci ingredientele.

Ingrediente kimchi

Cu aceasta pasta se incarca generos frunzele de varza. Se aseaza varza intr-un recipient inalt cu capac, se acopera si se lasa pana a doua zi intr-un loc racoros si intunecat, precum camara.

Varza chinezeasca kimchi fermentata

A doua zi se da la frigider cel putin doua zile. Este de preferat sa se consume dupa o saptamana de stat la fermentat pentru a te bucura de gustul autentic dar si de toate beneficiile pentru sanatate ale acestui preparat.

Reteta kimchi

Kimchi se poate consuma ca atare sau ca garnitura pentru preparatele din carne. Tot din kimchi se obtine o supa traditionala, pe careo vom aborda in postarile viitoare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.