zoot

Reteta Iuliei Vantur pentru un preparat indian: Palak paneer (Spanac cu Telemea)

Iulia Vantur a tinut sa precizeze ca s-a indragostit de preparatele culinare indiane ca urmare a filmarilor pentru filmul bollywoodian  “O Teri” si pentru ca facuse o promisiune in direct, in emisiunea lui Maruta, vedeta a publicat o reteta de spanac cu telemea pe pagina sa de Facebook.Reteta Iulia Vantur

 

Ingrediente:

Pentru a realiza aceasta reteta, sub numele original de  Palak paneer, vei avea nevoie de: jumatate de kilogram de spanac, 300 de grame de telemea dulce, nesarata, 2 cuisoare, o bucata de scortisoara de 2 centrimetri, jumatate de cardamon, 1 ardei iute uscat, 2 lingurite pasta de ghimbir, 2 catei de usturoi, 2 linguri de pasta de ceapa, 1 lingurita de chimen si alta de coriandru macinat, jumatate de lingurita de turmeric, 2 linguri de ulei de masline si sare, dupa gust.

 

Mod de preparare Spanac cu Telemea

Tot Iulia Vantur este cea care ne spune cum se prepara aceasta reteta cu specific indian. Spanacul se pune in apa fiarta si se lasa la fiert cateva minute dupa care se amesteca intr-un blender pana devine o pasta. Se opreste 100 ml din apa in care a fiert spanacul.

Se prepara masala din condimente cu specific indian: cuisoare, scortisoara, bobitele din pastaia de cardamon si ardeiul iute, pisandu-se pana devin pulbere, pulbere care se caleste in uleiul incins in prealabil pret de cateva secunde. Se adauga apoi pasta de ghimbir si cateii de usturoi si se continua a cali condimentele pret de jumatate de minut. Se adauga pasta de ceapa, restul condimentelor (chimenul, coriandrul si turmericul), se amesteca si se mai calesc pret de 3 minute.

Se adauga spanacul facut pasta si 100ml din apa in care a fiert spanacul. Sarea se adauga dupa gust. Se fierbe cu capacul pus, la foc mediu, pret de 30 de minute. In cazul in care scade prea mult, se poate completa cu apa ramasa.

Dupa ce s-a fiert, se pot adauga bucati de telemea taiate in cubulete si se lasa la racit pret de 5 minute.

Reteta si foto: facebook.com/IuliaVantur

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.