zoot

Reteta inele de calamari pane

Cui nu-i place un preparat rapid pe care sa-l pregateasca chiar inainte de a sosi invitatii? Gata in aproximativ 30 de minute, inelele de calamari pane se servesc cu sosul preferat, alaturi de un pahar de bere rece.

Calamari pane

Ingrediente:

  • 500g inele de calamar congelate
  • 150g faina
  • 1 ou BIO
  • 1 pahar de bere
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru gatit

RETETA INELE DE CALAMARI PANE

Se decongeleaza inelele de calamri intr-un bol cu apa rece. Se scurg bine de apa intr-o strecuratoare.

Se bate oul si se amesteca cu berea. Se toarna treptat faina si se incorporeaza cu ajutorul telului. Aluatul ar trebui sa aiba consistenta asemanatoare cu cea a aluatului de cltatite, dar putin mai groasa. Adauga sare si piper.

Inelele de calamar inca umede se tavalesc usor prin faina apoi se introduc in bolul de aluat si se captusesc bine. Se scurge excesul

Se prajesc in baie de ulei incins, la foc mediu, pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Se scot cu ajutorul unei palete si se aseaza pe servete de bucatarie din hartie pentru a indeparta excesul de ulei.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.