zoot

Reteta Cordon Bleu cu piept de pui

Acest rulou de pui, sunca si cascaval, rumenit uniform in ulei incins nu este doar apetisanta, ci si gustos, satios, hiper-proteic. Se serveste cald, alaturi de o salata sau legume. Face fata cu stil chiar si unei mese festive.

 

Cordon bleu cu pui

Ingrediente:

  • 1 bucata de piept de pui
  • 4 felii de sunca presata sau cruda (prosciutto)
  • 4 felii de cascaval maturat (Emmentaler)
  • 2 oua mari BIO
  • 4-6 linguri de faina
  • 4-6 linguri de pesmet
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei vegetal pentru prajit

RETETA CORDON BLEU

Spala bine pieptul de pui si sterge-l cu un prosop de bucatarie din hartie. Se taie pe jumatate si se fileteaza daca este prea groasa. Se introduce intre doua bucati de folie de aluminiu si se bate usor cu un ciocan de bucatarie. Se taie in doua astfel incat sa obtii patru bucati de carne de pui. Condimenteaza-le cu sare si piper proaspat ras.

Peste bucata de piept de pui se aseaza felia de sunca, apoi felia de cascaval si se ruleaza strans, introducand marginile in interior. Se da bine prin faina, inclusiv capetele, apoi se da prin ou si la final prin pesmet, impesmetand bine capetele.

Bucatile de cordon bleu se prajesc in ulei incins, timp de aproximativ 4 minute pe o parte apoi se intorc si se rumenesc si pe partea cealalta, inca 4 minute. Se scot cu paleta intr-o farfurie adanca peste care ai asezat un servetel de bucatarie pentru a elimina surplusul de ulei.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.