zoot

Reteta chiftelute de peste cu piure de cartofi

Chiftelute peste cu piure de cartofi

Prajite in ulei sau coapte in cuptor, chiftelutele de peste sunt usoare si au un gust surprinzator de bun. Perfect echilibrate si aromate datorita condimentelor potrivite dupa gust, pot fi servite alaturi deo varietate de garnituri, de la clasicul piure de cartofi la indrazneata quinoa.

Ingrediente chiftelute din peste

Ingrediente:

  • 500g file de peste alb (fara oase)
  • 1 ceapa alba tocata marunt
  • 2 felii de paine (sau un cartof mic fiert)
  • 1 ou batut
  • 1-2 catei de usturoi zdrobiti
  • ½ legatura patrunjel verde tocata
  • Faina pentru modelarea chiftelutelor
  • Ulei vegetal pentru prajit
  • Sare, piper, cimbru, ardei iute dupa gust

RETETA CHIFTELUTE DE PESTE

Reteta chiftelute de peste

Pentru a prepara rapid chiftelute de peste, iti recomanda sa alegi un peste alb file. Se separa cel mai usor de piele prin fierbere si se poate dezosa usor.

Pune la fiert apa cu sare intr-o olicica (optional, se poate adauga o foaie de dafin si cateva boabe de piper). Adauga pestele si lasa-l sa fiarba 10 minute dupa ce apa a dat in primul clocot. Se indeparteaza pestele, se aseaza pe un tocator, se verifica si se curata bine de oase, taindu-se in bucatele care se toaca marunt la cutit sau se maruntesc in robotul de bucatarie / blender.

Intr-un vas adanc se adauga:

  • Pestele maruntit
  • Feliile de paine inmuiate in apa calduta (sau lapte) si stoarse bine
  • Ceapa alba tocata marunt
  • Patrunjelul tocat
  • Cateii de usturoi zdrobiti
  • Oul batut cu o furculita
  • Condimentele (se gusta compozitia pe masura ce se incorporeaza).

Se amesteca bine compozitia si se potriveste de sare. Daca ti se pare prea moale, poti adauga doua linguri de pesmet. Daca ti se pare prea uscata si nu se leaga bine, poti adauga o lingura de ulei.

Umezeste-ti mainile si formeaza bilute de marimea unei nuci din compozitia de mai sus. Da-le prin faina si turteste-le cu mana. Aseaza-le pe blatul de faina.

Chiftelutele de peste se prajesc in ulei inchis, pana se rumenesc, intorcandu-se de pe o parte pe cealalta.

*** Daca esti la dieta, le poti coace la cuptor: Aseaza chiftelutele pe o tava de cuptor peste care ai aseazat o foaie de copt, stropeste-le cu ulei si introdu-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc usor.

Chiftelutele de peste se pot servi cu piure de cartofi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.