zoot

Reteta cheesecake la cuptor

Reteta cheesecake la cuptor

Desi sunt numeroase variante fara coacere, nimic nu se compara cu traditionala reteta de cheesecake la cuptor, cu a sa consistenta perfecta. Este o prajitura laborioasa, pe care o servesti abia dupa ce ai lasat-o la rece peste noapte asa ca propune-ti sa o faci cu o zi inainte de servire. Se poate servi cu un sos de fructe de padure.

Ingrediente pentru crusta:

  • 300g biscuiti digestivi, faramitati
  • 200g unt topit si racit (rezerva putin unt pentru a unge tava)
  • 2 linguri de zahar brun

Ingrediente pentru umplutura:

  • 4 cutii branza Philadelphia (200g)
  • 150g zahar pudra
  • 300ml smantana dulce / frisca lichida
  • 3 linguri de faina
  • 4 oua mari
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 lingurite rase coaja de lamaie rasa
  • 1 praf de sare

RETETA CHEESECAKE LA CUPTOR

Cheesecake la cuptor

Pozitioneaza raftul pe mijlocul cuptorului si preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Unge cu unt marginile unei tavi de copt cu baza detasabila sau aseaza pe fundul acesteia o hartie de copt.

Topeste untul in bain marie si lasa-l deoparte sa se raceasca.

Faramiteaza biscuitii intr-un castron inalt, amesteca cu zaharul si untul topit pana se omogenizeaza bine.

Presara ‘aluatul’ pe baza tavii si preseaza cu fundul unei linguri pentru a obtine un strat omogen.

Da tava la cuptor timp de 10 minute, scoate-o pe un gratar si las-o la racit, timp in care pregatesti umplutura.

Toarna branza intr-un bol de blender si mixeaza pe treapta a doua pana se inmoaie si devine cremoasa. Adauga treptat zaharul, continua sa amesteci pe prima treapta. Dupa ce ai incorporat zaharul, adauga faina si un praf de sare. Adauga ouale pe rand apoi treptat smantana dulce, amestecand in continuu la viteza mica. Crema obtinuta ar trebui sa aiba o textura moale si aerata.

Creste temperatura cuptorului la 200 grade Celsius

Toarna umplutura in tava si da la cuptor. Dupa 10 minute redu temperatura la 110 grade Celsius si continua sa coci cheesecake-ul timp de inca 25-30 minute, pana cand prinde o crusta frumoasa dar cand misti tava, umplutura tremura usor ca un jeleu. Opreste focul si lasa prajitura sa se raceasca in cuptor timp de 2-3 ore (tine usa cuptorului inchisa daca preferi o textura mai uscata, sau usor intre deschisa daca preferi o textura cremoasa).

Dupa ce s-a racit, da tava la frigider cel putin opt ore sau peste noapte.

Desprinde marginile tavii cu un cutit si defa mecanismul. Marginile tavii cu baza detasabila ar trebui sa se desprinda usor. Transfera cheesecake-ul pe un platou si serveste.

Prajitura cheesecake la cuptor

Cum se face cheesecake la cuptor

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.