zoot

Reteta cheesecake fara coacere din 5 ingrediente

Daca ai pofta de un desert fin care se prepara rapid, fara a folosi cuptorul, iti propunem reteta de cheesecake fara coacere. Din doar cinci ingrediente vei incorpora un adevarat rasfat al papilelor gustative, intr-un amestec de pat crocant si o crema fina.

Reteta cheesecake fara coacereIngrediente:

  • 400g biscuiti spritati simpli (Sprits Shortbread biscuits Mega Image)
  • 300g crema de branza Philadelphia
  • 500 ml smantana dulce
  • 1 ceasca de zahar brun si 1 ceasca de zahar pudra
  • 100g unt topit in bain marie
  • Optional: glazura de ciocolata sau fructe de padure pentru ornat

IATA cum poti face cheesecake fara coacere

‘Blatul’ de cheesecake:

Topeste untul in bain marie sau intr-un vas termorezistent la cuptorul cu microunde si lasa-l sa se raceasca. Faramiteaza cu mana biscuitii spritati intr-un castron mare si amesteca-i cu untul topit. Toarna zaharul brun si omogineaza bine compozitia. Daca nu ti se pare suficient de ‘legata’ mai adauga 20 de g de unt la temperatura camerei si framanta ‘aluatul’ cu mana.

*** Daca folosesti biscuti spritati, n-ai nevoie de mixer pentru a-i sfarama. Au o textura atat de aerata incat se faramiteaza in mana.

Pentru aceasta reteta de cheesecake fara coacere vei avea nevoie de o tava de copt cu baza detasabila. Se fixeaza baza pe fundul tavii si se unge tava cu putin unt. Se preseaza compozitia de biscuiti pe fundul tavii cu ajutorul unei lingurite, se niveleaza si se da la congelator timp de 10-15 mnute pentru a se fixa.

Reteta cheesecake fara coacere blat
Reteta cheesecake fara coacere crema

Crema de cheesecake

Amesteca cu mixerul crema de branza Philadelphia si zaharul pudra (daca folosesti zahar normal va trebui sa mixezi mai mult timp pana se incorporeaza zaharul). Adauga treptat smantana dulce si continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena si legata care nu-si schimba forma cand inclini bolul.

Se scoate de la congelator ‘blatul’ si se umple cu crema de cheesecake, nivelandu-se frumos. Se da din nou la congelator pentru 10-15 minute pentru a se fixa.

Ornare

Dupa ce crema s-a fixat, poti orna prajitura cu o glazura de cicolata sau cu fructe de padure proaspete. Cheesecake-ul se pastreaza la frigider si se indeparteaza marginile formei de copt inainte de a se portiona si aseza pe farfurie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.