zoot

Reteta chec marmorat de casa

Reteta chec marmorat

Chiar daca par, nu toate retetele de chec trebuie sa fie complicate. Cele mai multe contin doar cateva ingrediente cheie, nu necesita tehnici complicate si ies deosebit de gustoase. Asa ca uita de dieta azi, pregateste un chec marmorat de casa si vei simti diferenta.

Reteta chec de casa marmorat

Ingrediente:

  • 225g unt, la temperatura camerei
  • 225g zahar alb fin
  • 225g faina alba pentru prajituri
  • 4 oua
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • 2 linguri de pudra de cacao

RETETA CHEC MARMORAT DE CASA

Chec marmorat de casa

Preincalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de cuptor cu latura de 20cm, ungand-o cu unt.

Transfera untul moale si zaharul intr-un bol de mixer si amesteca pana cand se deschide la culoare si arata pufos. Daca folosesti un mixer si zahar fin, n-ar trebui sa-ti ia mai mult de jumatate de minut.

Adauga un ou si incorporeaza-l. Continua si cu celelalte trei.

Incorporeaza treptat faina, laptele si extractul de vanilie, amestecand, de jos in sus cu ajutorul unei spatule. Asigura-te ca ingredientele sunt bine omogenizate.

Imparte amestecul in doua parti. Intr-una dintre ele adauga cacao si amesteca bine pentru a nu iesi cocoloase.

Adauga in tava cate o lingura din amestecul fara cacao si alta din amestecul cu cacao. Foloseste-te de o scobitoare pentru a face vartejuri in aluat. Astfel obtii aspectul marmorat.

Da tava la cuptor pentru cel ptin 45 de minute sau pana cand checul marmorat este complet gatit in mijloc.

Testul cu scobitoarea: introdu o scobitoare in mijlocul formei. Daca iese curata, checul este gata. Daca aluatul s-a prins pe ea, atunci checul mai trebuie lasat la copt.

Scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasca pe un gratar apoi tranfera checul pe platou.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.