zoot

Reteta bomboane Raffaello facute in casa

Surprinde-ti invitatii cu aceste bomboane din nuca de cocos absolut delicioase! Au textura perfect, dulcele este bine dozat iar laptele praf face ca aceasta sa ti se topeasca in gura. Sunt apetisante si fac cinste oricarei mese festive dar nu trebuie neaparat sa astepti o ocazie festiva pentru a le consuma. Doar cateva bilute iti vor satisface pofta de dulce! In plus nu contin gluten, se pregatesc in circa in un sfert de ora si n-au nevoie de nicio sursa de caldura. Poti inlocui untul cu cateva linguri de ulei de cocos topit si adus la temperatura camerei, astfel incat la final sa obtii un aluat usor de modelat, din care poti forma bilute.

Bomboane raffaello de casa

Ingrediente:

  • 1 pachet de unt 82% grasime, la temperatura camerei
  • 200g zahar pudra
  • 250g lapte praf
  • 100g nuca de cocos maruntita (plus 40g pentru acoperirea bilutelor)
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • 80g migdale prajite

RETETA BOMBOANE RAFFAELLO DE CASA

Intr-un bol adanc amesteca bine ingredientele solide (laptele praf, zaharul tos,  nuca de cocos). Adauga untul taiat cubulete si amesteca, fie cu un robot, fie cu mainile, pana obtii un aluat tare, usor de modelat.

*** Daca compozitia este prea moale, mai poti adauga din ingredientele solide.

Se ia cate o lingurita din compozitie, se aseaza cate o migdala in jurul acesteia si se modeleaza sub forma de biluta. Se captuseste cu nuca de cocos si se aseaza pe platou.

Se dau la rece cel putin 2 ore in frigider (sau 30 de minute in congelator) inainte de a fi servite.

*** Daca ai ceva mai mult timp la indemana, le poti trece printr-o glazura de ciocolata alba inainte de a le captusi cu nuca de cocos. Asta da rasfat!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.