zoot

Reteta ardei umpluti cu quinoa si ciuperci

Ai pofta de o portie de ardei umpluti vegetarieni? Incearca aceasta compozitie cu quinoa si ciuperci. Considerata un super aliment, quinoa este o proteina completa si n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia vegetarienilor. Satioasa si hranitoare, este completata perfect de ciupercile bogate in proteine.

Ardei umpluti raw vegan

Ingrediente:

  • 4 ardei grasi
  • 1 cana de quinoa hidratata peste noapte
  • 2 cani supa concentrata de legume (stock)
  • 1/2 cana de porumb la cutie prefiert
  • 200 g ciuperci feliate la cutie
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 120g sos de rosii
  • un varf de cutit de chili pudra
  • un varf de cutit de pudra de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • topping: un avocado copt, sucul de la jumatate de lamaie, smantana vegetala de caju, patrunjel tocat

Reteta ardei umplut cu quinoa si ciuperci

Se spala bine quinoa in cateva ape. Se pune la fiert supa de legume si la primul clocot se adauga quinoa si se fierbe 20 de minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, timp in care quinoa se umfla.

Se spala ardei, se indeparteaza capacelul si se curata bine de seminte si nervuri. Se curata morcovul si se da prin razatoare mica. Se curata ceapa si se toaca marunt.

Se adauga doua linguri de ulei de palmier intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata, se caleste putin la foc mic, se adauga morcovul si ciupercile feliate din cutie. Se toarna putina apa si se lasa la calit in suc propriu.

Se amesteca legumele cu quinoa si porumbul clatit, se condimenteaza si se gusta. Cu aceasta compozitie, se umple ardeii dar nu inainte de a-i unge cu ulei, folosind o pensula de silicon. Se aseaza ardeii intr-un vas de cuptor si se toarna un amestec din apa calda si sos de rosii cat sa-i acopere pana la jumatate.

Vasul se acopera cu capac (sau folie) si introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se tine la foc mic timp de 25-30 de minute, cat sa se inmoaie ardeii si sa se intrepatrunda aromele, compozitia fiind deja pregatita.

Se servesc cu smantana vegetala de cajul, patrunjel tocat si avocado. Daca ti se par prea ‘grei’. Aceasta este reteta de ardei umpluti cu quinoa si ciuperci de care n-o sa te mai saturi. Este ideala pentru vegetarieni, vegani si cei care tin post.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.