zoot

Renunta la aceste obiceiuri daca vrei ca unghiile tale sa nu se mai rupa

Sunt obiceiuri care incurajeaza sau determina infiltrarea crapaturilor si ulterior ruperea unghiilor tale. Sunt obiceiuri pe care le facem involuntar, fara sa ne dam seama de consecinte. Daca vrei unghii tari care sa nu se rupa, renunta sau evita pe cat posibil sa:

mi se rup unghiile

1. Iti tii unghiile prea mult in apa

Chit ca obisnuiesti sa petreci zeci de minute in cada plina cu spuma sau speli vasele manual fara manusi, contactul cu apa este des si lung, caz in care structura unghiei este afectata si devine mult mai predispusa rupturilor. Ia masurile necesare pentru a-ti intari unghia, asigurandu-te ca ai in permanenta un strat de base coat pe unghie si foloseste manusi cand speli vasele.

2. Sari peste base coat

Formula chimica a lacurilor de unghii poate fi prea dura pentru unghiile tale care au nevoie de protectie. Baza de unghii sau tratamentul incolor de unghii se comporta ca un zid de protectie intre lama unghiei si oja.

3. Tastezi non-stop cu unghiile lungi

Daca stilul de viata sau profesia iti dicteaza sa petreci foarte mult timp la calculator iar tastatura ti-e cea mai buna prietena, atunci alege cu grija lungimea unghiilor tale. Peste o anumita lungime, unghiile sunt predispuse rupturilor asa ca taie-ti si pileste-ti unghiile regulat, la o dimensiune cu care te simti confortabila.

4. Uiti sa mai aplici crema de maini

Sau o faci sporadic, fara a insista cu un scurt masaj al cuticulelor si unghiilor. Atat pielea cat si unghiile se deshidrateaza si permit infiltrarea crapaturilor. De aici pana la a ti se rupe, nu mai este decat un singur pas. Pastreaza in permanenta o crema de maini atat in baie cat si in sertarul de la birou, si foloseste-o ori de cate ori ai cateva clipe libere pentru a-ti masa unghiile si mainile.

5. Continui sa porti oja ciobita

Odata ce oja, alaturi de stratul de base coat, s-au desprins de pe unghii, varful si marginile unghiei nu mai au niciun fel de protectie. Daca nu ai timp sa stergi oja veche si sa reaplici, da macar inca un strat de top coat.

6. Folosesti acetona

Un dizolvant dur care afecteaza structura unghiei, folosit in mod curent si mai ales in lipsa unei hidratari suficiente. Daca nu esti atenta la componentele dizolvantului de unghii pe care-l folosesti in mod obisnuit, unghii devin atat de uscate incat se rup usor. La fel de agasante sunt si chimicalele si detergentii folositi pentru curatenia casei la contactul cu unghia, in lipsa unor manusi.

7. Nu te alimentezi corect

Daca unghii tale iau o forma concava si prezinta denivelari, daca sunt casante si fragile, atunci este posibil sa ai un deficit de micronutrienti in organism. Daca nu consumi suficiente minerale si vitamine pentru a asigura sanatatea unghiilor tale, trebuie sa-ti revizuiesti alimentatia. Starea unghiilor iti poate reflecta sanatatea.

8. Iti pilesti unghiile prea mult

Un usor buffing asigura o mai buna aderenta a ojei pe unghii dar cand iei deja cateva straturi sau ai purtat unghii cu gel, suprafata unghiei s-a subtiat si se rupe mult mai usor.

9. Nu-ti protejezi unghiile

Unghiile nu sunt facute pentru a deschide dozele de pepsi light si nici pentru a razui diferite suprafete. Daca obisnuiesti sa-ti folosesti unghiile pentru diferite activitati care le supun unor traume fizice, atunci nu-i de mirare ca unghiile ti se rup.

10. Nu bei suficienta apa

Hidratarea din interior este la fel de importanta pentru sanatatea unghiilor tale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.