zoot

Raspunsurile la toate intrebarile tale legate de parfum

Intrebari parfum

Cand ne gandim la parfum, ne gandim in primul rand la ceva ce ne reprezinta si la ceva ce ne transmite o stare de bine. Fie ca este vorba de parfumul nostru, fie ca este vorba de momentul in care, simtim parfumului undei alte persoane si acesta de declanseaza memoria involuntara. Da, memoria involuntara se exlica prin momentul in care, simtim un parfum si ne aducem aminte de anumite personae, momente, trairi, deci, uite cat de important poate fi parfumul pe care il purtam.

Asa cum spunea Chanel, parfumul se aplica acolo unde vrei sa fii sarutat, insa, doar anumite zone ale corpului vor face parfumul sa fie transmis asa cum trebuie, spre exemplu: pe partea interna a cotului, in spatele urechilor, pe clavicula, in par, pe gat sau pe haine – aceste zone sunt recomandate numai pentru apa de parfum. Pentru apa de toaleta, este indicata aplicarea acesteia prin pulverizare direct pe haine sau pe piele.

Ai grija pe ce fel de haine aplici parfumul. Spre exemplu, daca aplici parfumul pe haine din fibre sintetice, acesta isi poate schimba mirosul si evident, rezistenta nu va fi satisfacatoare.

Evita sa te parfumezi inainte de a merge la plaja. Parfumul aplicat pe piele inainte de a merge la plaja, poate cauja pete din cauza razelor ultraviolete transmise de soare.

Pentru a iti pastra parfumul intr-un mediu propice, evita expunerea acestuia la soare sau la caldura, iar, bineinteles, pune de fiecare data capacul sticlutei la loc.

Rezistenta parfumului este un fapt influentat de mai multi factori. In primul rand, s-ar putea sa fie doar vorba de obisnuita ; odata cu trecerea timpului, te obisnuiesti cu mirosul si ti se pare ca acesta nu mai persista. In al doilea rand, persistenta parfumului poate fi influentata de anumite reactii chimice, realizate de catre unele boli, sarcina, dereglari hormonale sau chiar de schimbarile anotimpurilor.

Trebuie sa stim de la bun inceput ca, fiecare corp in parte are o alchimie unica. Niciodata, un parfum nu se va simti la fel la toate persoanele. Este pur si simplu un procedeu chimic ce tine de PH-ul propriu, felul pielii – grasa sau uscata, temperatura corpului, stresul, dieta.

Pielea mai grasa mentine mai bine mirosul de parfum, pe cand, pe cea uscata, parfumul va tine mai putin. Daca ai pielea uscata, aplica parfumul mai des, iar cand il achizitionezi, alege unul cu o concentratie mai mare.

Ti s-a intamplat vreodata sa iubesti sau sa urasti un parfum? Acest fapt se intampla datorita reactiilor noastre pe care, le-am dobandit partial pe parcursul timpului sau pe care le-am avut de cand ne-am nascut. Atunci cand suntem mici, incepem sa facem asocieri de mirosuri, fapt ce se va transpune si in urmatorii ani din viata noastra. Aceste asocieri ne vor face sa ne placa anumite mirosuri, parfumuri, iar altele, nu. Spre exemplu, probabil ca si acum tii minte parfumul bunicii de cand erai in primii ani ai vietii tale si mergeai in vizita la ea. Asa cum spuneam la inceput, aceasta actiune se numeste declansarea memoriei involuntare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.