zoot

Pulpe de pui la cuptor, cu portocale

Pulpe de pui la cuptor, cu portocale

Pulpe de pui fragezite in marinata de portocale, gatite pe un pat de legume la cuptor. Un fel principal care te atrage intai olfactiv, pe care-l poti servi cu orice tip de garnitura, de la simplii cartofi natural la salata.

Ingrediente:

  • 2 pulpe de pui
  • 1 cutie de rosii decojite (400ml)
  • 1 ardei gras, feliat
  • ½ portocala feliata
  • ½ portocala tocata cubulete
  • 1-2 catei de usturoi pisati
  • 1-2 fire de ceapa verde tocata marunt
  • 3 linguri de suc de portocala
  • 3 linguri de miere
  • 3 linguri de ulei de masline
  • ½ lingurita piper cayenne
  • Sare si piper, dupa gust

Pulpe de pui la cuptor, cu portocale

Se incalzeste sucul de portocale, se adauga mierea si se omogenizeaza. Se da amestecul in clocot, amestecand incontinuu. Se ia de pe foc, se adauga o lingura de ulei de masline, usturoiul pisat si condimentele.

Se introduc pulpele de pui intr-o punga ziplock si se toarna peste ele marinata. Se inchide punga si se agita pentru a se captusi bine pulpele de pui. Se dau la rece pentru doua ore.

Se preincalzeste cuptorul la 180C.

Se aseaza o foaie de copt peste o tava de cuptor termorezistenta. Se aseaza pulpele de pui in tava, rosiile,ardeiul,  ceapa tocata si se stropesc cu ulei de masline.

Se dau la cuptor pentru 45 de minute sau pana cand carnea de pui lasa suc si se desprinde usor de pe os. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se aseaza feliile de portocala deasupra pulpelor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.