zoot

Pui cu ciuperci si cartof la cuptor

O masa completa, intr-o singura tigaie. Dupa ce pieptul de pui este parjolit in tigaie, se transfera tigaia in cuptor unde aromele se combina si crusta devine crocanta. Un deliciu!

Branza grill cu ciuperci si cartof la cuptor

Ingrediente:

  • 2 buc. piept de pui fara oase
  • 4 cartofi mici, 2 cartofii medii
  • 1 cutie mica de ciuperci champingnon, scurse bine
  • 1 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceasca supa concentrata de pui
  • 1 linguri de otet balsamic
  • ½ lingura de zeama de lamaie
  • ½ crenguta de rozmarin, tocata marunt
  • ½ lingurita de sare roz
  • ½ lingurita de fulgi de piper, zdrobiti

PUI CU CIUPERCI SI CARTOF LA CUPTOR

Preincalzeste cuptorul la 220C.

Pune apa la incalzit pentru a fierbe cartofii. Cand a dat in clocot, adauga cartofii si sarea. Fierbe-i timp de 8-10 minute. Scoate-i din oala si scurge-i de apa. Lasa-I sa se raceasca putin si indeparteaza coaja. Taie-i pe jumatate.

Amesteca rozmarinul, fulgii de piper, sarea, usturoiul, o lingura de ulei de masline si zeama de lamaie. Inmoaie pieptul de pui in acest amestec si captuseste-I bine.

Preincalzeste putin ulei intr-o tigaie adanca din fonta si aseaza pieptul de pui cu pielita pe fundul tigaii si parjoleste pentru 5 minute. Intoarce pe partea cealalta, adauga cartofii si ciupercile. Adauga restul de mirodenii daca au mai ramas, o lingura de ulei, otetul balsamic si supa concentrata de pui.

*** Daca tigaia ta nu poate fi introdusa in cuptor, transfera intr-o tava.

Da tigaia la cuptor pentru 20 de minute (sau pana cand temperatura din interiorul pieptului de pui atinge 74C).

Scoate tigaia din cuptor si lasa sa se raceasca 5 minute inainte de servire.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.