zoot

Provocarea ‘Hell Week’. Creste-ti productivitatea in 2017

“Daca esti ca majoritatea oamenilor, treci prin viata, saptamana dupa saptamana fara sa acorzi prea multa atentie. Poti aminti o saptamana care a facut cu adevarat o diferenta in viata ta? Si cate saptamani crezi ca mai ai? Numele meu este Erik Bertrand Larssen, ajut oamenii sa-si depaseasca limitele si sa-si imbunatateasca viata. In ultima mea carte ‘ Hell Week’ am reunit cunostintele adunate din cariera militara in Fortele Speciale si antrenor pentru atleti de top si leaderi in afaceri. Aceasta carte te va ghida de-a lungul unei saptamani la sfarsitul careia vei deveni mai focusat, mai eficient si-ti va arata cat de multe poti realiza intr-o singura saptamana. O saptamana care-ti va schimba cursul intregii vieti. Nu va fi usor, dar iti promit, merita fiecare efort” – Aceasta este descrierea cartii Hell Week – Seven Days to be your best self care a cucerit internetul. Tot mai multe persoane s-au grabit sa accepte provocarea. Tu ce mai astepti?

 

Trezeste-te devreme

Trezeste te devreme

In fiecare zi a Hell Week te vei culca la ora 22:00 si te vei trezi la ora 05:00 dimineata. Numeroase studii au corelat succesul cu trezitul devreme. Cei care se trezesc devreme au note mai bune, sunt mai proactivi, anticipeaza problemele mai bine, planifica mai bine, au timp sa faca miscare, se odihnesc mai bine, sunt mai optimisti, petrec mai putin timp in trafic, se bucura de mai multa liniste si timp in familie.

In plus, vei dormi cel putin sapte ore in fiecare noapte. Lipsa somnului cat si o calitate precara a acestuia iti saboteaza performanta pe termen scurt iar pe termen lung iti afecteaza sanatatea, putand declasa o serie de boli cronice, printre care si bolile de inima.

Arata grozav

Arata grozav

In fiecare zi a Hell Week te ve ingriji si vei face un efort suplimentar sa arati grozav. “Imbraca-te ca pentru slujba pe care ai dori sa o ai, nu pentru cea pe care o ai acum”. Asta nu inseamna ca trebuie sa-ti schimbi garderoba, ci doar sa porti cele mai bune haine pe care le ai timp de o saptamana. Atunci cand iesi pe usa, trebuie sa fii ingrijita si gratioasa: piele ingrijita, par coafat, manichiura facuta, haine calcate. Persoanele care arata bine si sunt ingrijite castiga mai bine, cu pana 12% mai mult, se arata intr-un studiu publicat in Applied Financial Economics.

Du antrenamentul la extrem

Antreneaza te la maxim

“Nu-mi aduc aminte de ultima oara cand am intalnit o persoana de succes care nu se antrena in mod regulat”- spune Erik Bertrand Larssen, autorul cartii si provocarii Hell Week.  Exista o corelatie dovedita stiintific intre sanatatea fizica si cea mentala, exercitiul fizic avand un rol terapeutic in abordarea unui numar mare de tulburari psihice. Antrenamentele regulate cresc productivitatea cu pana la 15%, se arata intr-un studiu condus de profesorul Jim McKenna de la Leeds Metropolitan University.

In fiecare zi din ‘Hell Week’ te vei antrena zilnic, pentru cel putin o ora si vei creste intensitatea antrenamentului. Poti alege sa faci doua sesiuni a cate 30 de minute daca ai un program incarcat sau o conditie fizica precara.

Consuma numai alimente sanatoase

Mananca sanatos

Alaturi de un program de somn regulat si antrenamente zilnice, trebuie sa excluzi din dieta ta alcoolul si alimentele nesanatoase timp de o saptamana. Ceea ce mananci iti afecteaza nu numai starea de spirit cat si productivitatea. Impactul este atat imediat cat si de durata. O decizie proasta la pranz iti poate afecta intreaga dupa-amiaza. Beneficiile consumului de legume si fructe asupra mintii au fost evaluate intr-un studiu publicat in British Journal of Health Psychology. Participantii la studiu care au consumat pana la 7 portii de legume si fructe pe zi s-a declarat mai fericiti, mai activi si mai creativi decat obisnuiau sa fie inaintea experimentului.

Recapata controlul vietii tale digitale

Social media

Telefoanele mobile, tabletele si computerele ar trebui sa-ti simplifice viata insa, nu sa ti-o aglomereze. Este greu sa tii pasul cu atat de multa informatie: feedul plin de stiri cu titluri atragatoare, numeroase mesaje din partea prietenilor tai, notificari care curg si te distrag din sarcinile zilnice iti submineaza productivitatea. Nici nu mai trebuie sa amintim de timpul petrecut inutil in fata televizorului. Pe toata durata Hell Week n-ai voie sa te uiti la televizor si nici sa folosesti retelele de socializare in timpul serviciului.

Concentreaza-te

Concentreaza te pe o singura sarcina

Uita de multi-tasking! Concentreaza-te asupra unei singure sarcini si acorda-i toata atentia ta. Multi-tasking-ul iti distruge mintea si cariera, ne avertizeaza cercetatorii. Conform unui studiu realizat la Stanford University, multi-taskingul este mai putin productiv decat relationarea cu o singura sarcina la un moment dat. Persoanele care sunt bombardate in mod regulat cu mai multe fluxuri dei nformatii intampina dificultati in a-si aminti informatia, trec mai greu de la o sarcina la alta si au un deficit de atentie mai crescut decat cei se dedica unei singure sarcini la un moment dat.

Da tot ce-i mai bun din tine

Fii pozitiva

Timp de o saptamana trebuie sa dai tot ce e mai bun din tine. Ia-ti un angajament de a munci mult, de a te dedica muncii, de a fi proactiv, pozitiv si concentrat(a) pe telurile tale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.