zoot

Prajiturele cu orez brun si cacao

Cerealele integrale ne furnizeaza fibre, sunt sarace in calorii si incarcate de micronutrienti care nu se pierd in procesul de rafinare. Inlocuind peste jumatate din necesarul de faina cu orez brun, obtii un desert mai sanatos si mai prietenos cu silueta.

Prajitura cu orez

Ingrediente:

  • 1 ceasca de orez gatit, rece
  • ½ ceasca de unt, la temperatura camerei
  • ½ ceasca de zahar
  • ¾ ceasca faina alba
  • ¼ ceasca cacao
  • ½ ceasca chipsuri de ciocolata
  • ½ ceasca merisoare uscate (sau alte fructe uscate)
  • 1 ou, batut
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • ¼ lingurita sare
  • ½ lingurita praf de copt

PRAJITURELE CU OREZ BRUN SI CACAO

Preincalzeste cuptorul la 180 C.

Amesteca untul, oul, zaharul si extractul de vanilie intr-un bol de mixer la treapta medie pana se deschide la culoare si devine pufos.

Separat, combina ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si cacao.

Toarna ingredientele uscate in bolul mixerului si amesteca la treapta de intensitate scazuta pana se omogenizeaza.

Adauga orezul gatit, fulgii de ciocolata si frucetele uscate. Amesteca cu o spatula pentru a le incorpora.

Aseaza o foaie de copt peste o tava de cuptor si pulverizeaza ulei de gatit sau unge-o cu unt.

Aseaza cate o lingura din compozitia de prajiturele cu orez, la distanta unele de altele.

Da tava la cuptor pentru 12-14 minute pana observi ca s-au intarit pe margine dar inca sunt moi in mijloc.

Scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasca cel putin 5 minute inainte de a transfera prajiturelele pe un raft de racire.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.