zoot

Prajitura Tres Leches, inumiata in trei feluri de lapte

O prajitura populara in America Latina, Tres Leches este o prajitura untoasa gatita in cuptor si ulterior inmuiata intr-o combinatie de lapte evaporat, lapte condensat si lapte obisnuit, de unde si numele ‘prajitura cu trei tipuri de lapte’. Pandispanul se comporta ca un burete si absoarbe laptele si capata o textura irezistibila. Servit direct din tava, prajitura Tres Leches are un gust similar unei inghetate bogate in vanilie si se serveste cu  frisca batuta deasupra.

Prajitura tres leches

Ingrediente pentru pandispan:

  • 360g faina
  • 350g zahar
  • 4 oua
  • 150ml ulei de floarea soarelui
  • 230ml de lapte integral
  • 1 si ½ lingura de praf de copt
  • 1 lingura de extract de vanilie

Ingrediente pentru siropul de lapte:

  • 1 cutie de lapte evaporat
  • 1 cutie de lapte condensat
  • 1 cana de lapte integral

Ingrediente pentru topping:

  • 480 ml smantana dulce
  • 150g zahar
  • 1 lingurita de extract de vanilie

PRAJITURA TRES LECHES

Aseaza un raft in mijlocul cuptorul si preincalzeste-l la 180 grade. Alege o tava de copt 9X13cm si pulverizeaza ulei sau unge-o cu unt.

Amesteca faina cu zahar, praful de copt si sarea intr-un bol adanc. Adauga ouale batute, uleiul, laptele si extractul de vanilie si amesteca cu mixerul la treapta medie pana se dizolva zaharul si obtii un aluat omogen (aproximativ 3 minute).

Toarna aluatul de prajitura in tava si coace-o timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste usor si ia textura de burete (cand apesi cu degetul revine la normal).

Scoate pandispanul din cuptor si lasa-l sa se raceasca timp de cel putin treizeci de minute.

Foloseste-te de o scobitoare pentru a gauri pandispanul pe toata suprafata (astfel, va putea absorbi mai mult din laptele pe care-l vom adauga ulterior).

Amesteca cele trei tipuri de lapte cu telul si toarna-l, treptat, peste prajitura. Nu tot laptele va fi absorbit in acelasi timp, asa ca ai rabdare.

Da la frigider pentru cel putin patru ore sau peste noapte.

Amesteca smantana dulce, zaharul si extractul de vanilie intr-un bol de mixer. Amesteca-l cu mixerul pana se intareste si nu mai curge din bol. Imprastie frisca peste prajitura inainte de a o servi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.