zoot

Prajitura din migdale cu sirop

Prajitura cu migdale

Este o prajitura dulce, cu gust pronuntat de migdale si vanilie, cu un blat pufos dar dens, scaldat in sirop Amaretto si o crusta crocanta din fulgi de migdale.

Ingrediente pentru blat:

  • 3 oua
  • 75g unt topit (si racit)
  • 165g de zahar
  • 150g faina alba
  • 120g faina de migdale fina
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri de lichior de migdale
  • 50g fulgi de migdale

Ingrediente pentru sirop:

  • 250ml apa
  • 250g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 60ml lichior de migdale

Prajitura din migdale cu sirop

Preincalzeste cuptorul al 160 C si aseaza hartie de copt intr-o tava de prajituri cu latura de 24cm.

Sparge ouale, amesteca-le cu zaharul si vanilia si bate-le cu mixerul pentru 12-15 minute pana se tripleaza in volum, capata o culoare pala si zaharul este complet topit. Incorporeaza faina de migdale, faina alba, untul, lichior si coaja de lamaie cu ajutorul unei linguri de lemn, lucrand usor, de jos in sus.

Toarna amestecul in cutie si distribuie-l uniform. Presara deasupra fulgii de migdale si da la cuptor pentru 30-35 de minute sau pana cand mijlocul este complet gatit (fa testul cu scobitoarea). Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca in tava.

In timp ce prajitura cu migdale se raceste, poti sa te ocupi de sirop. Desfa pastaia de vanilie si amestec-o cu celelalte ingrediente intr-un ibric la foc mediu. Amesteca pentru a se omogeniza. Dupa ce a dat in primul clocot, continua sa gatesti siropul pentru 10-12 minute sau pana s-a redus suficient. Asteapta sa se raceasca. Toarna-l peste prajitura.

Taie prajitura in bucati si serveste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.