zoot

Prajitura cu prune. Reteta simpla

Prajitura rapida cu prune

Prajitura cu prune parfumata, in aluat pandispan, atat de fraged incat ti se topeste in gura, este usor de pregatit si implica ingrediente comune, pe care deja le ai in gospodarie. Se poate servi ca atare, garnisita cu zahar pudra si o lingura de inghetata sau frisca.

Ingrediente prajitura cu prune

Ingrediente:

  • 500g prude coapte
  • 300g faina alba (tip 650)
  • 200ml lapte
  • 2 oua
  • 175g zahar alb
  • 175g sirop de agave
  • 175g unt
  • Praf de copt
  • Extract de vanilie
  • Scortisoara
  • Zahar pudra

PRAJITURA CU PRUNE

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Aseaza o hartie de copt pe o tava de cutor (23x23cm) si unge-o cu un cubulet de unt sau pulverizeaza ulei vegetal.

Topeste untul alaturi de zahar si sirop in bain marie sau la cuptorul cu microunde. Lasa-l sa se raceasca cel putin 10 minute.

Adauga ulterior ouale si laptele si amesteca cu un mixer. Adauga treptat faina, bicarbonatul de sodiu si condimentele.

Toarna aluatul in tava de copt pregatita anterior si adauga prunele taiate in bucati.

Da tava la cutor si coace timp de 45-55 de minute pana devine ferma la atingere.

Scoate tava din cuptor apoi las-o sa se raceasc timp de 10 minute, taie prajitura cu prunde in bucatele si pudreaza cu zahar.

Aluat pentru prajitura cu prundeCum se face prajitura cu prunaPrajitura prunePrajitura din prune rapidaPrajitura rapida cu prune

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.