zoot

Prajitura cu prune low-carb

Prajitura cu prune low-carb, fara zahar si fara gluten! Cu un gust bogat si dens, o textura faramicioasa, o aroma deosebita data de faina de migdale si un gust usor dulveag dat de prune, se transforma intr-un adevarat rasfat culinar chiar si pentru cei / cele care sunt la dieta.

Reteta de prajitura low carb cu prune

Ingrediente:

  • 200g faina de migdale
  • 60g faina de cocos
  • 120g unt la temperatura camerei
  • 100g indulcitor natural (zahar din stevie sau cocos)
  • 3 oua
  • 180ml lapte de migdale
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • o lingurita de extract de vanilie
  • un varf de cutit de sare
  • 12 prune fara samburi taiate pe jumatate

Retete prajitura cu prune low-carb

Reteta prajitura cu prune low carb fara zahar

Scoate untul din frigider si lasa-l sa se inmoaie la temperatura camerei. Preincalzeste aragazul la 180 de grade.

Cand untul s-a inmuiat, adauga-l intr-un vas de mixer, alaturi de indulcitorul natural si mixeaza pana obtii o crema moale. Adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare in parte. Adauga vanilia si amesteca pana se combina.

Separat, amesteca ingredientele uscate (faina de migdale, faina de cocos, bicarbonatul de sodiu si sarea) si toarna in compozitia cu unt, treptat, amestecand cu o spatula de jos in sus pana se incorporeaza perfect. Adauga laptele de migdale si amesteca bine.

Unge o tava cu ulei vegetal si aseaza uniform compozitia. Poti folosi o hartie de copt daca ai la indemana.

Spala bine prunele, taie-le pe jumatate si scoate samburii. Aseaza-le, una langa alta, deasupra aluatului si introdu tava in cuptorul preincalzit, pe raftul de sus. Se coace la 180 de grade timp de 35-40 de minute pana se rumeneste frumos. Poti face testul scobitoarei: introdu o scobitoare in centrul aluatului si daca iese curata atunci prajitura cu prune low-carb este coapta.

Prajitura low carb cu prunde si faina de migdalePrajitura cu prune cu faina de migdalePrajitura cu prune low carb

Prajitura cu prune fara faina alba si zahar

Dupa ce ai scos-o de la cuptor las-o sa se raceasca putin apoi transfera prajitura low carb cu prune pe un platou si portioneaz-o. Se poate servi atat calduta cat si rece. Textura faramicioasa data de faina de migdale rasfata papilele gustative si celui mai mare iubitor de dulciuri.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.