zoot

Prajitura cu morcov: incredibil de delicioasa

Surprinde-ti familia cu o prajitura inedita, fara lactoza. O poti coace si congela, urmand sa o glazurezi in ziua in care o consumi. Desi contine morcov, acest ingredient este aproape insesizabil in momentul in care iei o imbucatura.

Prajitura cu morcov

Ingrediente pentru aluat:

  • 175g faina alba
  • 175g zahar
  • 175g ulei de floarea soarelui
  • 3 morcovi medii, dati prin razatoare
  • 3 oua mari, batute
  • 100g stafide uscate
  • Coaja rasa dintr-o portocala
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 1 varf de ligurita de nucsoara
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru glazura:

  • 175g zahar tos
  • 2 linguri de suc de portocala proaspat stors

PRAJITURA CU MORCOV

Preincalzeste cuptorul la 180 C si unge cu ulei / unt marginile unei tavi de cuptor cu latura de 18cm iar pe fundul acesteia aseaza o foaie de copt.

Adauga ouale batute, uleiul si zaharul intr-un bol adanc. Amesteca usor cu o lingura de lemn. Incorporeaza morcovii rasi, stafidele si coaja de portocala.

Separat, amesteca ingredientele uscate: faina, bicarbonatul de sodiu si mirodeniile. Incorporeaza ingredientele uscate in amestecul de aluat.

Toarna amestecul in tava pregatita anterior si coace pentru 40-45 de minute sau pana cand se intareste in mijloc. Scoate tava si las-o sa se raceasca 5 minute inainte de a o transfera pe un raft de racire.

Bate ingredientele pentru glazura intr-un bol mic pana se omogenizeaza. Toarna glazura peste prajitura cu morcov.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.