zoot

Practica recunostinta si viata ti se va schimba!

Practica recunostinta

Incarca-te de recunostinta pentru ceea ce ai, ce simti, ce esti

Spunea un autor, la un moment dat… Daca ai un acoperis deasupra capului si mancare in frigider, esti mai norocos decat 85% populatie. Daca ai si ceva bani in cont atunci te numeri printre cei mai bogati oameni ai lumii. Depasteste-ti propriile bariere ale universului din imediata ta proximitate si gandeste-te ca, spre deosebire de altii, tu ai fost chiar norocos. Fii recunoscator ca ai in jurul tau oameni carora le pasa de tine, care-ti raspund la telefon cand suni, ai cui sa-I ceri o parere sau un sfat. Fii recunoscator ca ai cu ce te imbraca, ca ai cu ce scrie o noua fila din viata ta. Fii recunoscator  ca esti sanatos, ca mergi, ca vezi, ca atingi. Fii recunoscator de vant, de torsul pisicii sau de rasul copilului tau. Fii recunoscator pentru dispozitivul de pe care citesti acest articol. Fii recunoscator ca respiri acest aer acum, ca traiesti.

Chiar daca initial simti ca nu ai nimic pentru care sa fii recunoscator si-ti vin in minte toate motivele pentru care te simti victimizat, defavorizat sau ghinonist, adu-ti aminte ca universul nu se invarte in jurul tau, gandeste-te la ceilalti care ar da totul sa duca o viata ca a ta. Sunt atatia oameni nescolarizati, analfabeti, cu adevarat saraci. Sunt oameni suprapoderali, bolnavi, oameni care au pierdut o persoana draga. Sunt oameni care nu au ce pune pe masa copiilor, sunt oameni care traiesc in tari mult mai inapoiate tehnologic, in societati cu mentalitati mult mai aspre. Scapa de acest egoism care nu te lasa sa fii recunoscator si bucura-te cu adevarat, traind in prezent.

Captand o viziune mai larga a lumii, a tot ceea ce te inconjoara, poti ajunge sa fii recunoscator pentru ceea ce ai. Nu-I nicio problema in a-ti dori mai multe, ba din contra, se numeste evolutie, dezovoltare, spune-I cum vrei. Dar daca nu reusesti sa fii recunoscator pentru ceea ce esti, ce ai si ce simti acum, cum te vei putea bucura cand ti-ai atins obiectivul? Atunci vei dori si mai mult, amanand fericirea si bucuria de a trai prezentul pe termen nedefinit.

Recunostinta se practica si vine cu atat de multe beneficii. La inceput iti va fi greu, chiar foarte greu, mai ales daca esti o persoana care se victimizeaza permanent, care se crede batuta de soarya, ghinionista sau defavorizata. Invatand sa fii recunoscator acum si aici, nu numai ca te vei incarca de energie pozitiva dar vei scapa de aceste atitudini caracteristice persoanelor prinse intr-un cerc vicios, din care nu pot scapa si nici nu pot evolua, fiind permanent nefericite.

Alege sa fii recunoscator, este punctul de pornire catre ‘mai mult’. Numai apreciand ceea ce ai acum poti aprecia ceea ce urmeza sa vina. Imbratiseaza-ti viata de acum pentru a putea ajunge la viata pe care ti-o doresti. Fii impacat cu tine si, intotdeauna, plin de recunostinta.

Carti de citit:

  • The magic, Rhonda Byrne
  • The magic of believing, Claude Bristol
  • Law of attraction, Jerry Ester Hicks
  • The success principles, Jack Canfield

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.