zoot

Poti face sex ca un barbat?

Esti varianta Samanthei Jones din Sex in the city – Femeia de succes, independenta, atotsuficienta de parere ca:“Women are for friendship, men are for fucking” ? Fugi de angajament ca diavolul de tamaie? Iti desfaci picioare in fata oricarui nou venit fara sa iti pese de gura lumii?

Poti face sex ca un barbat? Relatie fara angajamente, sex fara angajamente
Poti face sex ca un barbat? – Credit foto: freedigitalphotos.net

 

Ai putea fi o Samantha Jones, ai putea face sex ca un barbat si te-ai putea simti bine in pielea ta, daca:

  • Nu am fi predispuse genetic sa ne atasam. Poate la inceput nu l-ai placut prea mult. Te-ai gandit sa ii dai o sansa pentru ca nu se intrezarea ceva mai bun. Sau ai avut o partida de rebound sex, doar tineai mortis sa il uiti pe fostul. Ce s-a intamplat dupa primul schimb de fluide? Ai inceput sa-ti privesti cu alti ochi partenerul de-o noapte? Specialistii pun asta pe seama oxitocinei eliberata in organism in timpul actului sexual. Ne apropie de partener, ne determina sa lasam garda jos si sa ne daruim total. Altii sunt de parere ca oxitocina nu este decat un paravan pentru a motiva incapacitatea femeilor de a face sex ca un barbat.
  • Nu ne-am dori mai mult. Dar te deranjeaza lipsa lui interes. Ti-ai dori sa ii pese, sa nu te trateze ca pe o bucata de carne. Sa te sune, sa te caute, sa ii lipsesti, sa te curteze. Sa stii ca insemni ceva pentru el. Sa simti ca te respecta. Ori daca sustii ca poti face sex ca un barbat, atunci nu ar trebui sa ai nevoie nici de atentie, nici de sentimente, nici de respect.
  • Nu ne-ar fi teama sa fim judecate. Dar tie nu iti pasa de gura lumii, vei spune. In principiu nu! – dar cand placa se repeta,  simti cum te afecteaza atat pe plan personal cat si profesional. Escapadele se afla, lumea e mica, cercurile sociale se tot intrepatrund. Si la un moment dat il vei dori pe EL, dar el nu vrea o relatie serioasa cu o femeie care s-a culcat cu jumatate din barbatii din campus, club sau de la birou.
  • Societatea nu ne-ar blama. Nu mai e valabila treaba asta! Acum este egalitate – vei spune. Da’ de unde. Traim un dublu standard. Barbatii sustin emanciparea femeilor si profita de pe urma promiscuitatii acestora, aducand fara prea mare efort femeia dorita in pat. Insa cand e vorba de o relatie serioasa sau de o casatorie, parca intra alt rationament in joc. Atat studii calitative cand si cantitave sustin existenta omniprezenta a standardului dublu in societatile contemporane (Sursa). Barbatii continua sa fie rasplatiti si laudati pentru performantele lor sexuale cu mai multe partenere, in timp ce femeile sunt stigmatizate pentru comportamente similare.
  • Nu ne-am pierde increderea de sine. Accepti ca nu te suna decat atunci cand este infierbantat, accepti ca nu vei iesi la bratul lui in oras si nici nu te va prezenta mamei, accepti sa faci sex in lenjeria plina de sudorile blondei de azi-dimineata, ca doar la orelatie fara angajamente te-ai inhamat. Accepti cand nu mai da nici un semn de viata dupa ce te-a avut, ca doar asta presupune o aventura de-o noapte. Dar cand constientizezi ca barbatii te vor doar pentru sex, incepi sa te simti folosita. Cand asta devine un sablon, incepi sa crezi ca nu valorezi mai mult, nici macar 7 eurocenti pentru a-ti trimite un mesaj. Te simti ieftina si iti pierzi stima de sine. E normal sa vrei sa fii curtata, apreciata si respectata. De asta, cel mai probabil, nu poti face sex ca un barbat.

Tu ce parere ai? Pot face femeile sex ca un barbat? Mai mult, este indicat ca o femeie sa faca sex ca un barbat?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.